Hirdetés
Archivum

Fantasztikus soproni siker Gdyniában:

:

Hirdetés

A szezon elején kicsit döcögõsen játszó Sopron Gdyniában lépett pályára. Székely Norbert együttese már az elsõ negyedben magához ragadta a vezetést melyet a lefújás pillanatáig ki sem engedett a kezébõl. A 67-82-es gyõzelmet arató magyar csapatból Holt, McCoughtry és Honti Kata remekelt.

Érdekes mérkõzésre volt kilátás Gdyniában. Két olyan gárda csapott össze, ahol a szezonkezdet elmaradt a várakozásoktól. Sopronban a tervezettnél kicsit nehezebben állt össze a játék, míg a lengyeleknél már három bajnoki forduló után edzõváltásra került sor. Ilyen körülmények között megjósolhatatlan volt a végeredmény, de ha szigorúan a kereteket nézzük, akkor a soproniaknak állt a zászló.

Az elsõ percek kiegyenlített játékot hoztak. 10 – 8-ig fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd egy 7-0-s rohanással a játékrész felére elhúzott a Sopron. Ekkor Tamane, Honti, illetve a két amerikai Holt és McCoughtry remekeltek. A játékrész végjátéka is Székely Norbert együttesének kedvezett, Tamane duplája után már 17 – 28 is állt az eredményjelzõn, majd Babkina triplája állította be az elsõ szakasz 20-28-as végeredményét.

A második etap nagy kérdése az volt, hogy sikerül-e megõrizni ezt a tetemesnek mondható elõnyt. Szerencsére dobópárbaj alakult ki a pályán, amely egy olyan csapatnak, ahol Angel McCoughtry pattogtat, nem okozhat gondot, így 4 perc játék után 23 – 36-ra lépett el a Sopron. Ezt követõen egy 6-0-s futással még közelebb férkõztek a hazaiak, de jellemzõen 10 pont felett állandósult a differencia. A félidõ elõtti utolsó percben mindkét hölgykoszorú egy-egy klasszisa, Wright és McCoughtry is beütötte negyedik személyi hibáját, ezzel nem kis fejfájást okozva a mestereknek. Faultok ide vagy oda, a szünetben 14 ponttal, 33 – 47-re ment a Sopron. Csodát láthatott a lengyel publikum, csak éppen nem saját csapatuk varázsolt a pályán.

Ha akart még valamit ettõl a meccstõl a Gdynia, akkor a harmadik szakasz elejét meg kellett nyomniuk. Ekkor kicsit keményítettek is a lengyelek, miközben a támadásokba bele-bele hibázgatott a Sopron. 43-53-nál Székely Norbert idõkéréssel tette helyre a dolgokat, így a folytatásban is megmaradt a 10 pont feletti különbség. Amikor 30 perc játék után 48-60 állt az eredményjelzõn, már nagyon érett a magyar együttes sikere.
 

A negyedik etapban teljesen megrogyott a hazai alakulat. A játékrész felénél 52 – 69-re lépett el a Sopron. A végjátékban már nem forgott veszélyben a gyõzelem. A lengyelek próbáltak finomítani az eredményen, mert mint tudjuk minden pont számít az EuroLigában. A vége 67-82 lett. A soproniak rácáfoltak minden elõzetes félelemre, kiváló játékkal megérdemelt gyõzelmet arattak.
 

A gyõztes csapatból (Honti 16 pont), McCoughtry (19 pont) és Holt (22 pont) vitte a prímet, míg a lengyelektõl Mieloszynska (18/15 pont) próbálta tartani a lépést.
 

Eredmény
 

LOTOS GDYNIA –MKB-EUROLEASING SOPRON 67–82 (20–28, 13–19, 15–13, 19–22)

Hirdetés