Hirdetés
Magyarország

Fáradtan, de büszkén – Szabó Noémi értékelése a szekszárdi Európa Kupa Final Four rendezésről:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa Final Four rendezésről és a közelgő bajnoki döntőről Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai- és sportigazgatója nyilatkozott a klub honlapjának.

Nyilvánvalóan fizikálisan és mentálisan kimerítő volt az előző három hét az Európa-kupa négyes döntőjének rendezése és a bajnoki hajrá miatt… Mesélnél a szervezés nehézségeiről?

Március 26-án pénteken tudtuk meg Bodrogváry Ivántól, hogy a FIBA döntése szerint mi rendezhetjük meg az Európa-kupa négyes döntőjét. Őszintén szólva ambivalens érzések öntöttek el bennünket, hiszen ez óriási elismerés, ugyanakkor hatalmas felelősség és feladat is. Valamint azt gondolom, hogy egyfajta teszt is volt számunkra, kíváncsi lehetett a nemzetközi szövetség, hogy vajon mire lehetünk képesek a pályán kívül. Gyakorlatilag másfél hét, közben a Húsvéttal, állt rendelkezésünkre. Először kellett a COVID-protokollnak és a FIBA minden előírásának megfelelni; az európai elitbe régóta tartozó sztárcsapatokat, nemzetközi játékvezetőket, magasrangú sportvezetőket vendégül látni; széppé és európai mércével is elfogadhatóvá varázsolni a csarnokunkat – mit mondjak – embert és jellemet próbáló feladat volt. A munka oroszlánrészét hatan végeztük, ilyen pici stábbal csodával határos, amit véghez vittünk. Az viszont újra bebizonyosodott számomra, hogy mennyi tehetséges, a kosárlabdáért tenni akaró ember él Szekszárdon. Hatalmas összefogás jellemezte a vállalkozókat, hogy minden időben elkészüljön.

Végül sikerrel zárult a minitorna, megszerezte a csapat a bronzérmet. Ez és a temérdek dicséret és felétek áradó szeretet, valamint elismerés kárpótolt a fáradozásokért?

Megnyugodtam és büszkeséggel tölt el, hogy mindenki elégedetten és jó érzéssel utazott el Szekszárdról. A legnagyobb elismerés talán Kamil Novaknak, a FIBA ügyvezetőjének levele, aki külön gratulált nekünk a kiváló rendezéshez, és a magas színvonalú vendéglátáshoz.

Megint szintet lépett az együttes és a klub is, hiszen történelmi eredmény született. Jövő vasárnap egy újabb döntő vár rátok a Sopron ellen, mit vársz? Egyetértesz Djokics Zseljko vezetőedzővel abban, hogy teher és idegesség nélkül lehet megvívni az aranycsatát?

Három év után újra döntőt játszunk a Sopron ellen, ezért nagyon keményen megdolgoztunk. Az Euroliga négyes döntőjére készülő ellenfelünk nemhogy idehaza, hanem Európàban is a topcsapatok közé tartozik. Küzdeni kell, de közben élvezni az egészet, s megtenni mindent a pályán a győzelemért.

Szerinted döntően befolyásolhatja-e a finálé végkimenetelét, hogy DeWanna Bonner visszatér-e a párharcra?

Egyértelműen befolyásolja. Dewannával szintet lépett a csapat, sokat fejlődtek a játékosaink mentálisan is. Mindenképpen szeretnénk kiélezettebb csatákat vívni, mint az alapszakaszban.

Másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet a csapat az NB I-ben, azaz ősszel vagy Euroliga-selejtező, vagy – ha jól alakulnak a dolgok a zöld asztalnál – Euroliga-főtábla várhat a klubra a nemzetközi porondon. Foglalkoztok-e már ezzel, mindennek anyagi vonzataival?

A pénzügyi háttér előteremtésén folyamatosan napi szinten dolgozunk Gergővel, sosem állunk meg, ez egy olyan világ, amibe nem nagyon fér bele, hogy hátradőlj!

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés