Hirdetés
Magyarország

Fáradtan is végig vezetve nyert a Sopron a Csata otthonában

Ludovika-FCSM Csata - Sopron Basket 60-73 (13-23, 17-17, 11-19, 19-14)

Bajnokság, 6. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Frányó P., Fodor A., Lengyel Á. (Sarkadi-Nagy A.)

Ludovika-FCSM Csata: Balogh 3, Horváth 4, Lelik 18/3, Zele 2, Carey 6. Csere: Simon 4, Gyöngyösi 4, Hegedűs 15/6, Toman, Böröndy 4.

Sopron Basket: Williams 19/9, Fegyverneky 9/3, Varga A., Jovanovic 8/3, Határ 20, Csere: Sitku 7, Gaye 8, Varga S. 2.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A 6. forduló záró mérkőzésén a Sopron Basket 73-60-as győzelmet aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

Villámrajtot vett a Sopron Basket a Ludovika Arénában. Gabby Williams 10 pontjával, illetve Fegyverneky Zsófia és Határ Bernadett egy-egy duplájával kevesebb, mint öt perc alatt 14-5-re ellépett a címvédő. A Csata első találatait Balogh Liza 2+1-es megoldása és Zele Dorina ziccere jelentette. Tursics Krisztián időkérését követően Hegedűs Janka és Fegyverneky Zsófia értékesített egy-egy triplát. 17-8 után az első szakasz hajrája már kiegyenlítettebb játékot hozott. A különbség 20-10-nél érte el a 10 pontot a felek között. Lelik Réka triplájával zárkózott a házigazda, majd az első negyedet Nevena Jovanovic 2+1-es megoldása zárta. Így 23-13-ra vezetett Gáspár Dávid együttese. A második szakasz első percei a Csatának sikerültek jobban. Lelik Réka két triplájával 25-21-nél látótávolságba értek a hazaiak.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Soproni oldalon a második szakasz első öt percében mindössze Aby Gaye találatát jegyezhettük fel. 25-21 után végül Határ Bernadett törte meg a vendégek kosárcsendjét. Ekkor azonban a Csata egyértelműen tudta a lépést tartani riválisával. Sőt, a hátrányát is csökkentette. Amikor Hegedűs Janka triplája célt ért, 29-26-ra módosult az állás. Ismét a félidőig 12 pontig jutó Határ Bernadett villanásai adtak új lendületet a címvédőnek. Tursics Krisztián 35-28-nál rendelte magához tanítványait, de Nevena Jovanovic triplája után éppen a félidő hajrájára ugrott vissza 10 pontra a differencia. A nagyszünetben 40-30 állt az eredményjelzőn. Soproni oldalon Határ Bernadett és Gabby Williams járt 12-12 egységnél, a Csatánál Lelik Réka tartott 11 pontnál. A harmadik etapot Stasha Carey duplája indította, de erre Gabby Williams triplával válaszolt. A különbség 9-11 pont környékén látszott állandósulni.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A döntő futást 43-34 után vitte be a Sopron. Fegyverneky Zsófia, Aby Gaye és Sitku Zsuzsanna voltak a pontszerzők azon 10-2-es sorozat alkalmával, mely során 53-36-ra elszakadtak a vendégek. Tursics Krisztián időt kért, de Varga Sára, majd Határ Bernadett 20 pontra növelte csapata előnyét 59-39-nél. A harmadik szakaszt Hegedűs Janka villanása zárta, így 59-41-ről futottak neki az utolsó 10 percnek a csapatok. Nem volt kérdés a győztes kiléte. A nemzetközi menetelés terhe mellett két fáradt együttes küzdelmét láthattuk. A Sopron rutinosan kontrollálta az összecsapást, de becsülettel küzdött végig a Csata. Simon Zsófia és Nevena Jovanovic találatai indították a negyedik negyedet. Ezt követően Lelik Réka, Hegedűs Janka és Stasha Carey triója igyekezett 13-15 pontos hátrány környékén tartani a Csatát. Ennél közelebb nem engedte riválisát a Sopron. Aby Gaye, Gabby Williams vagy Határ Bernadett biztosította a címvédő fölényét. A hajrában Sitku Zsuzsanna triplát is értékesített. Végül 73-55-ös állást követően Gyöngyösi Janka és Hegedűs Janka találatai zárták le az összecsapást.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés