Hirdetés
Archivum

Február 21. és 23. között az amerikai válogatott is edzõtáborozik:

:

Hirdetés

Az elõttünk álló európai válogatott szünetet kihasználva Geno Auriemma is összehívta az amerikai válogatottat. A csapatuk 16 játékossal a UConn fõhadiszállásán edzõtáborozik február 21. és 23. között.

A jelenlegi tervek szerint az olimpiát megelõzõ közvetlen felkészülés elõtt ez lesz az amerikai válogatott utolsó összetartása. „A játékosok és a szakmai stáb teljesen eltérõ versenynaptárja miatt nincs sok idõnk közösen készülni, így ez a háromnapos edzõtábor rendkívül fontos lesz számunkra. Ez a pár nap lehetõséget biztosít, hogy megnézzük azokat is, akik nem játszanak Európában és már egy kicsit a jövõre is gondoljunk. A szakmai stáb azt is felmérheti, hogy a játékosaink hol tartanak fizikálisan.” – fogalmazott Auriemma.

Az edzõtáborban a tervek szerint az alábbi játékosok vesznek részt: Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sue Bird (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever), Elena Delle Donne (Chicago Sky), Stefanie Dolson (Washington Mystics), Brittney Griner (Phoenix Mercury), Jewell Loyd (Seattle Storm), Kayla McBride (San Antonio Stars), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Maya Moore (Minnesota Lynx), Nnemkadi Ogwumike (Los Angeles Sparks), Danielle Robinson (San Antonio Stars), Breanna Stewart (University of Connecticut), Diana Taurasi (Phoenix Mercury), Courtney Vandersloot (Chicago Sky), Lindsay Whalen (Minnesota Lynx).

Hirdetés