Hirdetés
Archivum

Februárig pihenõre vonult az Egyetemi Bajnokság:

:

Hirdetés

Ahogy arról a múlt heti összefoglalóban beszámoltunk, a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság szünethez érkezett. A csapatok három-öt lejátszott mérkõzésnél tartanak, mielõtt februárban folytatódnának a küzdelmek. Rövid helyzetkép.

Keleti csoport

A TFSE hibátlan mérleggel vezeti a tabellát keleten az egy-egy vereséggel rendelkezõ Szeged, Debrecen, ELTE-BEAC trió elõtt. Az egyéni statisztikákat tekintve a teljesítmény-index átlagok terén Miháczi Diána (TFSE) áll az élen 31.67-es mutatóval. A pontátlagokat figyelve kereken 20-as értékkel Kecskés Fanny (Szegedi RSC) vezeti a ranglistát. A lepattanókat nézve Sikora Emõke (Miskolci Egyetem) rendelkezik a legmagasabb átlaggal, szám szerint 11.5-össel. A gólpasszok és a szerzett labdák terén Miháczi Diána a ranglista-vezetõ. A gólpassz átlaga 8.67, a szerzett labda átlaga pedig 6.67-es a szünethez érkezve.

A tabellák és a statisztikai ranglisták az MKOSZ felületein ITT követhetõek

Nyugati csoport

Nyugaton a Közgáz SC és DSK, illetve a Széchenyi Kosárlabda Akadémia áll veretlenül az élen. Ahogy a táblázat is mutatja, ezzel a két csapat komoly lépéselõnyben van a szünetben. A teljesítmény-indexet nézve Doktor Anna (Közgáz SC és DSK) rendelkezik a legmagasabb átlaggal, 34.75-össel. A pontátlagok ranglistáján Karagits Kiráé (NKE-Csata) a kiemelkedõ mutató 21.2-vel. Az összes lepattanó terén Doktor Anna 13.5-ös mutatóval az elsõ. A gólpasszokat és a szerzett labdákat nézve pedig Chroméj Hajnalka (Széchenyi KA) az elsõ ebben a csoportban. A gólpassz átlaga 8.25, a szerzett labda átlaga pedig kereken 6-os a szünethez érkezve.

A tabellák és a statisztikai ranglisták az MKOSZ felületein ITT követhetõek

Hirdetés