Hirdetés
Archivum

Fegyverneky és Hawkins nélkül 20 pontos soproni gyõzelem a Cegléd ellen:

:

Hirdetés

Szombaton egy magyar csapatok által vívott mérkõzésre került sor a Közép-európai Ligában, ezen Fegyverneky és Hawkins nélkül Sopron 65-45-re legyõzte a Ceglédet. A félidõben még a ceglédiek voltak elõnyben, majd a harmadik negyedben érvényesült a papírforma.

A Brno legyõzésével aratott történelmi siker után a Sopron a Cegléd ellen folytatta szereplését. A szombat délutáni találkozón Fegyverneky Zsófi és Tianna Hawkins pihenõt kapott, de így is toronymagas favoritnak számított a bajnoki címvédõ. Krnjic és Licskai pontjaival indult a találkozó, de a ceglédiek hamar egyenlítettek és 8-6 nál már vezettek is. Ezt követõen ismét Krnjic volt eredményes, majd Tetemondova értékesített egy 2+1-es helyzetet. Az 5-0-s hazai széria után a CEKK idõt kért. Egy negyedet követõen 13-10 állt az eredményjelzõn.

Az elsõ szakaszt álmoskás játék és sok apró hiba jellemezte. A második negyed elején Stankovic és Tetemondova pontjaival úgy nézett ki, hogy sikerül felpörgetnie a játékot a Sopronnak. 21-13-ra is ellépett Igor Polenek gárdája. Ezt követõen azonban 5 percen át nem szerzett mezõnykosarat a Sopron. Licskai és Weninger értékesített büntetõket, miközben a vendégek egy jó széria végén fordítottak. Igor Polenek 25-22-es ceglédi elõnynél kért idõt és a félidõ végén Böröndy két találatával 29-28-ra zárkóztak fel a tanítványai.

A harmadik negyed elején Krnjic és Faris pontjaival 33-29-re fordított a Sopron, így a CEKK szakvezetõje azonnal magához rendelte a csapatát. Krnjic és Faris azonban tarthatatlannak bizonyult a vendégek számára, így 43-33-nál a 10 pontot is elérte a különbség. Szigorított a védekezésén a Sopron és támadásban is jóval pontosabb megoldásokat láthatott a publikum, mint az elsõ 20 percben. A ceglédiek elbizonytalanodtak és 50-33-nál már ismét Arkadiusz Koniecki idõkérése miatt állt a játék.

A harmadik negyedet 22-6-ra hozta a Sopron és ezzel 15 pontos elõnnyel várhatta a záró szakaszt. Itt már csak a különbség volt a kérdéses. A ceglédiek 11 egységnél közelebb nem kerültek. Végül a 22 pontot és 10 lepattanót jegyzõ Sara Krnjic vezérletével 65-45-ös hazai siker született.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Ceglédi EKK 65-45 (13-10, 15-19, 22-6, 15-10)

Hirdetés