Hirdetés
Archivum

Fegyverneky vezetésével gyõzelem Szlovákia ellen:

:

Hirdetés

Fegyverneky Zsófia ponterõs játékának köszönhetõen összességében magabiztosan verte a magyar válogatott Szlovákiát.

Egy héttel az Európa-bajnoki pótselejtezõk kezdete elõtt a biztos EB-résztvevõ Szlovákiát fogadta a magyar válogatott Sopronban. Nehezen indult a mérkõzés. Az elsõ negyedben nem találta a ritmust a magyar csapat és hibák is becsúsztak szép számmal, így a 10 perc alatt 20 pontot szerzõ vendégek 6 pontos elõnyre tettek szert.

A második negyedre rendezte a sorokat Székely Norbert együttese és egy 10-0-s futással 24-20-ra sikerült átvenni a vezetést. Fegyverneky ponterõs játékának köszönhetõen pedig a különbség a nagyszünethez közeledve már 10 pont környékén járt. Sajnos a félidõ elõtti percek nem a mieinkrõl szóltak. A szlovák válogatott kihasználta riválisa kisebb hullámvölgyét és 37-36-ra, azaz 1 pontra zárkóztak fel. Elsõsorban a támadólepattanók terén mutatkozott ekkor nagy különbség a két gárda között, ebben a mutatóban a szlovákok álltak sokkal jobban.

A harmadik negyedben újra azt a magyar csapatot láthattuk, amelyik a második szakaszban ellépett ellenfelétõl. Ismét Fegyverneky villant, de Vajda és Krivacevic is kivette a részét a munkából és ezzel megnyugtató elõnyre tettünk szert. Ezt a játékrészt 24-10-re nyerte válogatottunk és ezzel 30 perc után 61-46-ra sikerült elhúzni.

A negyedik negyed elsõ 5 percében láthatott még élesebb mérkõzést a publikum, ekkor sikerült õrizni az elõnyt. Az utolsó percekben már mindkét szakvezetõ lehetõséget adott a kevesebb percet kapó játékosoknak is. Végül 71-62-re nyert a magyar válogatott, mely a mérkõzés egyes szakaszaiban kifejezetten bíztató játékot mutatott.

A mérkõzés legeredményesebbje a 19 pontos Fegyverneky volt, de Vajda Anna is 14 pontot szerzett. A szlovák válogatottnál Lawless bizonyította klasszisát, 14 pont került a neve mellé.

A két válogatott szombat délelõtt is összecsap egymással.


Eredmény


Magyarország–Szlovákia 71–62 (14–20, 23–16, 24–10, 10–16)

Hirdetés