Hirdetés
Archivum

Fegyverneky Zsófia a Magyar Kupa MVP-je, Yvonne Turner a legeredményesebb:

:

Hirdetés

A Sopron Basket hódította 2019-ben a Magyar Kupa trófeáját. A Killik László Nõi K&H Magyar Kupa gyõri fináléját követõen kiosztották a torna egyéni díjait.

A 2019-es Killik László Nõi K&H Magyar Kupa MVP-je Fegyverneky Zsófia lett. A Sopron Basket csapatkapitánya kiváló teljesítményt nyújtott. A Szekszárd elleni 81-72-es siker alkalmával a fináléban 17 ponttal, 3 gólpasszal és 2 lepattanóval zárt.

A korábbi játéknapokat tekintve a CMB Cargo UNI Gyõr elleni negyeddöntõ során Fegyverneky Zsófia 9 pontot, 6 gólpasszt, 3 lepattanót és 3 szerzett labdát jegyzett. Az Aluinvent DVTK-val a fináléba kerülésért lejátszott derbi során pedig 5 pont, 5 gólpassz és 2 lepattanó került a neve mellé.

“Köszönjük szépen! Nagyon nehéz meccs volt. Örülök, hogy vissza tudtuk a kupát szerezni. Annak is örülök, hogy csapatként játszottunk. Szerintem Debi és Betti ügyesen szálltak be. Mindenki azt hiányolta, hogy õk kevés szerephez jutnak. Ma kulcsfontosságú volt, ahogy játszottak. Ennek is nagyon örülök. Ez egy jó Magyar Kupa volt számunkra!” – fogalmazott a soproniak csapatkapitánya, akit a kedden kezdõdõ Euroliga negyeddöntõ párharcról is kérdeztek: “Nehéz lesz erre a keddre felkészülni. Bízom benne, hogy ki tudjuk magunkat pihenni! Mentálisan mindenképpen jót tett a csapatnak a Magyar Kupa-gyõzelem.”

A 2019-es Magyar Kupa nyoclas döntõ legeredményesebb játékosa Yvonne Turner lett, aki a három meccsen 44 pontot ért el. A Gyõr és a DVTK legyõzése során 12-12 egységig jutott. A fináléban pedig 20 ponttal vezette gyõzelemre csapatát a Szekszárd ellen.

Gratulálunk a díjazottaknak!


 

Hirdetés