Hirdetés
Európa

Fegyverneky Zsófia az elődöntőről és a bronzmeccsel kapcsolatos várakozásairól:

:

Hirdetés

A Sopron Basket 72-61-re alulmaradt az isztambuli Euroliga Final4 elődöntőjében a Salamancával szemben. Vasárnap 14 órától a bronzmérkőzésen a Fenerbahce lesz a rivális. A szombati szünnapon a klub videós riportjában Fegyverneky Zsófia csapatkapitány értékelte a pénteki találkozót és már előre is tekintetett a vasárnapi összecsapásra.

Ilyen mérkőzés után nehezen tud kikapcsolni az ember és elaludni. Sokat beszélgettünk, hogy kit mit érzett mi, volt a pénteki meccsen. Ahhoz, hogy valaki bemenjen az Euroliga döntőbe, a szezon legjobb mérkőzését kell játszania. Szerintem ez, amit tegnap játszottunk, nem a legjobbunk volt. Egy ilyen meccsen extrán kell dobni, extrán kell védekezni. Szükség van egyéni extra teljesítményekre és csapatszinten is gyakorlatilag mindent meg kell valósítani abból, amit előzetesen elterveztünk. Sajnos ezekből nem mindig a 100%-ot nyújtottuk, hanem alatta. Egy ilyen meccsen tudni kell, hogy tényleg csak 100%-kal tud az ember nyerni. Kellett hozzá a másik csapat is, amelyik nagyon jól játszott. Jól védekeztek, elvették azokat a dolgokat, amiket mi szerettünk volna.

– értékelt Fegyverneky Zsófia, majd hangsúlyozta:

“Mindenki a tükörbe tud nézni. Harcoltunk, küzdöttünk, mindenki a legjobbját próbálta adni. Most az a feladat, hogy ezen túl kell lépni és maximálisan készülünk a vasárnapi mérkőzésre.”

A bronzmeccsnek speciális a lélektana. A soproniak csapatkapitánya kitért arra is, hogy miből lehet erőt meríteni.

Ez most nehéz. Mindenkin érzem a csalódottságot. Mindenki egy kicsit benne van ebben a pénteki meccsben. Én azt próbálom hangsúlyozni, hogy arra kell gondolni: mekkora dolog az, hogy itt vagyunk. Európa négy legjobb csapata között vagyunk. Vannak játékosok, akik most szívesen cserélnének velünk, hogy játszhassanak az Euroliga bronzéremért. Ilyen pillanatokban, mint a pénteki meccs, nehéz erre fókuszálni, de azt kell megtalálni, hogy a Final Four-ban vagyunk. Azért mert megérdemeltük, jól játszottunk egész évben és nagyon jó szezonunk volt. Megint jön egy mérkőzés, amikor megmutathatjuk, hogy tudunk jobban játszani, mint pénteken tettük.

Az ellenfél a Fenerbahce lesz, akik a pénteki elődöntőben megszorongatták a Jekatyerinburgot és mindössze 88-84-es vereséget szenvedtek.

“A Fener tényleg egy sztárcsapat, ilyen szempontból más típusú ellenfél és más felkészülést is igényel, mint amire a péntek meccs előtt szükség volt. A játékosok egyéni képességei dominálnak és nem annyira a csapatjáték. Ezekre a helyzetekre próbálunk ez alatt az egy nap alatt felkészülni. Megpróbáljuk a lehető legjobban kikapcsolni azokat az embereiket, akikre támaszkodnak. Ez nehéz feladat, mert minden poszton két extraklasszis WNBA-s vagy európai játékosuk van, de meg fogjuk próbálni.” – összegzett Fegyverneky Zsófia.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés