Hirdetés
Archivum

Fehérorosz mérkõzések és kerethirdetés után a felnõtt válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton játszotta utolsó felkészülési mérkõzéseit a magyar válogatott a 2019-es Európa-bajnokságot megelõzõen. Székely Norbert szövetségi kapitány az utazó keretet is kihirdette. A szakvezetõt rövid helyzetértékelésre kértük.

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport

Fehéroroszág ellen pénteken 83-66-os vereséget szenvedett válogatottunk, míg szombaton 53-51-re maradt alul.

„A fehérorosz meccsek fontosak voltak nagyon. A Világranglista 13. helyezett csapata a fehérorosz, ami valljuk be, egy kicsit elõrébb van, mint a mi 50. helyezésünk. Nagyon fizikális válogatott ellen játszottunk, kiválóan szolgálta a felkészülésünket.” – kezdte visszatekintését lapunknak Székely Norbert, mely így folytatta:

„Próbáltunk az elsõ mérkõzésen egy biztonsági jellegû rotációt játszani. Látszik, hogy ez nem az, amit ez a csapat szeretne. A második mérkõzésen, amikor több rizikó volt a játékban, nagyobb elánnal játszottunk, azokban már kifejezetten közel voltunk a fehéroroszokhoz. Az a meccs két pont lett és olyan erényeket csillogtattunk, amit az Európa-bajnokságon is szeretnénk.” – összegzett a szövetségi kapitány

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport

Arra a kérdésünkre, ha egy mondattal kellene a két fehérorosz meccs legfontosabb tapasztalatát összefoglalni, Székely Norbert így felelt: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a védekezésben lazítsunk.”

A magyar csapat szombaton megismert 12 fõs keretét Pusztai Petra, Kiss Virág, Dubei Debóra, Raksányi Krisztina, Studer Ágnes, Varga Zsófia, Horti Dóra, Lelik Réka, Turner Yvonne, Horváth Bernadett, Határ Bernadett és Zele Dorina alkotja.

„Ez a 12 ember nem csak csatába, hanem harcba fog menni.” – jelentette ki a szövetségi kapitány. „Nagyon fontos, hogy ezt mindenki megértse és ez a második fehérorosz mérkõzésen már kiválóan látszott. Én hiszem azt, hogy ez a fiatal társaság, amiben van egy kis rizikó, nem csak a mostani eredményesség, hanem a jövõbeni építkezés letéteményese.”

„Egy felnõtt válogatottnál az eredmény elsõ számú cél és szempont, de nekünk, akik a nõi kosárlabdában dolgozunk, egyértelmûen tudnunk kell azt, hogy ennek a csapatnak jövõképet is kell adnunk és ezzel a csapattal jövõképet is adunk neki, meggyõzõdésem.” – hangsúlyozta Székely Norbert.

A válogatotthoz Yvonne Turner is megérkezett és a hétfõ esti edzésen bekapcsolódott a munkába. Küldöttségünk kedden délelõtt kel útra Szerbiába.

Fotó: M4 Sport
Fotó: M4 Sport

Hirdetés