Hirdetés
Archivum

Fehérorosz siker Törökországban, ukrán szenvedés Belgiumban



:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton sûrû napjaik voltak az Európa-bajnoki, illetve olimpiai selejtezõre készülõ válogatottaknak. Számtalan felkészülési mérkõzést rendeztek, melyek közül az érdekesebbeket gyûjtöttük össze.

A törökországi Kepezben lezárult a hét legrangosabb négycsapatos tornája. A fehéroroszok veretlenül végeztek az élen, miután a záró napon 61-41-re legyõzték a házigazdát. A fehéroroszoknál ismét a dupla-duplát (11 pont, 10 lepattanó) elérõ Verameyenka remekelt. Hollingsworth 19 perc alatt 7 pontot és 5 lepattanót jegyzett. A törökök egyetlen mérkõzést sem tudtak nyerni a tornán. Ha úgy tetszik a második helyért vívott csatában Montenegró 66-49-re verte Japánt.

Az ukránok péntektõl Belgiumban szerepelnek egy négycsapatos tornán, melynek nyitó napján 83-77-es vereséget szenvedtek a hazaiaktól. Ezen a találkozón az ukránoknál a fiatal tehetségük Iagupova 14 pontot szerzett, mellette Zarytska jutott 14 egységig és Mircheva jegyzett 12 pontot. A EB-selejtezõbeli riválisunk szombaton a rendezõ jogán olimpiai résztvevõ brit alakulattal mérkõzött és maradt alul 83-74 arányban. Az ukránok legeredményesebbje a 17 pontos Zherzherunova volt. Kurasova a britek ellen mutatkozott be, ekkor 10 perc alatt 4 pont és 2 lepattanó került a neve mellé.

A legismeretlenebb riválisunk Portugália is pályára lépett, az ellenfelük az ígéretes svéd csapat volt. Az északiak végül 54-34-es gyõzelmet arattak Portugáliában. A találkozó legeredményesebbje az Eldebrink ikerpárból Frida volt 13 ponttal.

Hirdetés