Hirdetés
3x3

Fehéroroszország nagyot hajrázott, negyeddöntőt játszhat:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton este lezárultak a grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn a C-csoport küzdelmei. A magyar válogatott mindkét mérkőzését megnyerte, Észtországot 21-10-re, majd Srí Lankát 22-9-re múlták felül a mieink és ezzel veretlenül nyerték a csoportot. A másik továbbjutó helyet Fehéroroszország szerezte meg.

A csoport első szombati mérkőzésén Hollandia 16-14-re legyőzte Fehéroroszországot és ezzel második sikerét szerezte. Azt követően, hogy a mieink verték az észteket és a hollandok a papírformának megfelelően kiütötték Srí Lankát, nagyon egyszerűvé vált a képlet a folytatásra. Az észt-fehérorosz meccs döntött a második továbbjutó hely sorsáról. A fehéroroszoknak úgy kellett legyőzniük Észtországot, hogy minimum 16 pontot szereznek. Ezt megtették, 21-13-ra nyertek.

Végül a magyar válogatott mögött három gárda zárt 2 győzelemmel és 2 vereséggel. A legtöbb szerzett pontja ebből a trióból a fehéroroszoknak lett és így készülhetnek a negyeddöntőre, ahol az Egyesült Államokkal mérkőznek. Fehéroroszország 68, míg Hollandia és Észtország 65-65 szerzett ponttal zárt.

Eredmények

Fehéroroszország – Hollandia 14-16
Magyarország – Észtország 21-10
Srí Lanka – Hollandia 3-22
Észtország – Fehéroroszország 13-21
Magyarország – Srí Lanka 22-9

A C-csoport végeredménye

Hirdetés