Hirdetés
Archivum

Fehéroroszország ellen a debreceni negyeddöntõben:

:

Hirdetés

Kedden 19 óra 5 perctõl Debrecenben a FIBA 3×3 WS torna negyeddöntõjében Fehéroroszországgal mérkõzik a magyar válogatott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatott két gyõzelemmel és egy utolsó másodperces vereséggel zárta a csoportkört. Olyan szemmel tekintve a hétfõi tornát, hogy a játékba hozás, a formába lendülés és a 3×3 ritmusának felvétele volt a cél, maximálisan elégedettek lehetünk. Világbajnoki ezüstérmes négyesünk összeszokott, jó játékot mutatott, ami nagyon fontos pár nappal a kontinenstorna elõtt. Úgy tûnik, hogy nem zökkentette ki a csapatot a klubokban megkezdõdõ munka. Ráadásul minõségi ellenfelek ellen láthattuk ezt a remek teljesítményt. Az pedig egyértelmûen elõre mutató, hogy az Eb-címvédésre készülõ francia válogatottal is sikerült teljesen kiegyenlített meccset játszani. Velük pénteken már jóval nagyobb tét mellett a csoportkörben is találkozunk.

Negyeddöntõs riválisunk Fehéroroszország egy összeszokott csapattal versenyez egész évben. Ugyanez a négyes szerepelt Minszkben az Európa Játékokon, ahol bronzérmet szereztek. Õk játszották le az Eb-selejtezõ tornát és a FIBA 3×3 WS nyári versenyeit is. A mieinkhez hasonlóan elmondható, hogy gyakorlatilag egymás gondolatát is ismerek. Egy meccsen bárkit bármikor le tudnak gyõzni és ez teszi a csapatukat igazán kiszámíthatatlanná. Augusztus 15-én kezdték a felkészülést a debreceni 3×3-as hétre és két tornájuk volt hazai közönség elõtt. Az Európa-bajnokságon a fehéroroszok az ellentétes ágra kerültek. A csoportkörben Románia és Lettország lesznek a riválisaik. Két 190 cm magas centerrel, egy apró termetû, de jó kezû irányítóval és középtávolról pontosan célzó bedobóval arról az ágról a hétvégén a négy közé juthatnak.

Hirdetés