Hirdetés
Archivum

Fehéroroszország ellen folytatja a 3×3-as válogatott Voironban:

:

Hirdetés

Pénteken a második játéknapjához érkezik a Voironba zajló 3×3-as nemzetközi torna. Délelõtt jönnek a nyolcaddöntõk, ahol a magyar válogatott ellenfele Fehéroroszország lesz. Délután pedig továbbjutás esetén a negyeddöntõben szurkolhatunk Károlyi Andrea együttesének.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

A 3×3-as válogatott kiváló teljesítményt nyújtott a csoportkörben, ahol csütörtökrõl két gyõzelem és egy vereség a mérleg. A hollandok elleni nyitány extrán sikerült a dobóformát, koncentrációt tekintve. Minden a helyén volt és 22-10-es diadalt ünnepelhetett Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk. Károlyi Andrea, szövetségi kapitány a játéknap értékelésében elmondta, hogy Franciaország U23-as csapata ellen a találkozó elején védekezésben akadtak kihagyások. Végig egy szoros meccs kerekedett, de hosszabbításban értékes, szép gyõzelmet arattak a magyar lányok. Kína ellen sajátos játékvezetõi felfogással találkoztunk, 12-3-as faultarány jött össze. Nehéz, küzdõs meccs alakult ki, mely végül az ázsiai rivális 18-14-es sikerét hozta.

Összességében az elsõ nap kiválóan szolgálta a felkészülést. Ilyen szempontból még a kínaiak elleni találkozón sem érdemes bosszankodni, hiszen a Világbajnokságon is találkozhatunk hasonló felfogással. Franciaország ellen alkalom nyílt a szoros végjátékot gyakorolni, míg a holland meccs megmutatta, hogy milyen komoly potenciál van válogatottunkban. Ezt már a moszkvai csoportmeccseken is láthattuk a hétvégén. Moszkvát azért is érdemes felidézni, mivel a nyolcaddöntõs riválisunk Voironban Fehéroroszország lesz. Az Európa Játékokra házigazdaként nagy reményekkel készülõ gárdával az orosz fõvárosban is találkoztunk. Õk is ugyanabban a felállásukban szerepeltek, mint amivel eljöttek Franciaországba és kiváló játékkal 21-12-re sikerült felülmúlni õket szombaton.

Rutinos csapat a fehérorosz, de eddig nem tettek igazán benyomást. Moszkvában 21 pontot kapva elveszítették mindkét csoportmeccsüket. Voironban pedig Romániától és a franciák “B” válogatottjától is kikaptak. Egyedül az észteket tudták verni. Régóta együtt versenyez ez a gárda. Egy módosítással szinte ebben a felállásban vettek részt tavaly õsszel a bukaresti Európa-bajnokságon. A hazai rendezésû Európa Játékok miatt pedig már február 15-én elindították a 2019-es versenyszezonjukat. Ez már a nyolcadik tornájuk idén. Bízzunk benne, hogy nem pénteken jön ki a lépés nekik. Az eddig látottak alapján – különösen a múlt heti moszkvai meccset felidézve – a magyar csapat jobb szerkezetû, támadásban több opcióval rendelkezik és ezt érvényre juttatva esélyesek a mieink.

Továbbjutás esetén a délutáni órákban 16 óra 20 perctõl a Kína “B” – Svájc nyolcaddöntõ továbbjutója várhat a magyar lányokra.

Hirdetés