Hirdetés
Archivum

Fehéroroszország és Dél-Korea csatázik az utolsó olimpiai helyért:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkõzéssel folytatódott a nantes-i olimpiai selejtezõtorna. Eldõlt, hogy az utolsó olimpiai helyért Fehéroroszország és Dél-Korea játszik sorsdöntõ találkozót vasárnap.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Dél-Korea 81-62-re verte Kubát. A két csapat között a kiegyenlített elsõ 10 percet követõen a 25-15-ös második negyedben kezdett nõni a differencia. A 46-35-ös félidõ után Kuba még sokáig 10 pont környékén tartotta magát, de szoros végjátékra nem volt esélye. A kubaiak magabiztos sikert ünnepelhettek.

A másik mérkõzésen Fehéroroszország 84-44-re kiütötte Argentínát. A fehéroroszoknak ebben a teljesítményben az elmúlt hét minden nehézsége, bosszantó hibája benne volt. Ritkán látható motiváltsággal kezdtek és a 20-3-as elsõ negyedben eldöntötték a gyõztes kilétét. A DVTK-ból ismert Tatsiana Likhtarovich lett a legeredményesebb 19 ponttal. A legtöbb kulcsjátékos pedig 22-23 percnél többet nem töltött a pályán.

Ennek megfelelõen vasárnap 15 órától Fehéroroszország és Dél-Korea mérkõzik az utolsó olimpiai helyért. A két csapat a csoportkörben már találkozott, akkor Dél-Korea 66-65-re legyõzte európai riválisát. Nagy kérdés, hogy egy ilyen brutális terhelést jelentõ hét után melyik együttes lesz a frissebb.

Az a motiváció és lendület, ami a fehéroroszok szombati játékát jellemezte, nagyon sokat ígér. Ráadásul tudtak pihenni a kulcsembereik, ami náluk mindig meghatározó. A dél-koreaiak legutóbbi gyõzelmüket annak köszönhették, hogy képesek voltak tartani a lépést a lepattanókban és több pontjuk volt a festékbõl, miközben minimalizálták az eladott labdáik számát. Izgalmas taktikai csata lesz.


Eredmények és statisztikák

Argentína – Fehéroroszország 44-84 (3-20, 13-26, 12-21, 16-17)
Kuba – Dél-Korea 62-81 (20-21, 15-25, 16-15, 11-20)

Hirdetés