Hirdetés
Archivum

Fehéroroszország legyõzésével kezdte szolnoki szereplését a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton délután megkezdõdött Szolnokon a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõ-tornája. A magyar válogatott az elsõ meccsén 13-6-ra legyõzte Fehéroroszországot.

A Laufer Gabriella, Kovács Kitti, Madár Kata és Varga Eszter összeállítású csapatunk úgy szerepel a tornán, hogy a debreceni Európa-bajnokságnak alanyi jogon résztvevõje. Ugyanakkor hazai környezetben rangos nemzetközi erõfelmérõn pályára lépni mindig nagy kihívás. Az elsõ ellenfél Fehéroroszország volt, akik ebben a szakágban a korosztályos tornák stabil résztvevõjének számítanak.

A délutáni nagy hõségben hamar egyértelmûvé tette fölényét válogatottunk. A találkozó az elsõ percben 2-1-ig volt szoros. Az elsõ játékmegszakításig már 6-1-re léptünk el. A meccs középsõ szakaszában kiegyenlítettebb játék mellett õrizte elõnyét válogatottunk. Az utolsó négy percbe a második játékmegszakításhoz 8-2-rõl érkeztek a felek.

A hajrában a 9 pontot is elérte az elõnyünk és végül magabiztos 13-6-os sikert aratott a magyar csapat. Folytatás 21 órától Oroszország ellen.

Hirdetés