Hirdetés
Archivum

Fehéroroszországgal mérkõzik Székesfehérváron a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Fehéroroszország ellen vívja utolsó felkészülési mérkõzéseit a 2019-es Európa-bajnokság elõtt a magyar válogatott.

A magyar válogatott Burgosban egy nemzetközi tornán kezdte a felkészülési összecsapások sorát. Ezt követõen Prágában szerepelt Székely Norbert együttese egy négycsapatos erõfelmérõn. Zárásul pedig hazánkba látogatnak a fehéroroszok. Pénteken 18 órától, majd szombaton 16 órától csap össze a két gárda a székesfehérvári MKOSZ Edzõközpontban. Az elsõ mérkõzést maximum 120 fõ tekintheti meg, a második pedig zártkapus lesz.

A prágai torna után Székely Norbert lapunknak elmondta, hogy cseh tornát követõen és annak tapasztalatait felhasználva újabb keretszûkítésre került sor. Török Ágnes mellett így már Bálint Réka és Barnai Judit sem tér vissza. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 12 fõvel dolgozik a stáb és ehhez a felálláshoz csatlakozik a hétvégén az Egyesült Államokból megérkezõ Yvonne Turner.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta lapunknak hétfõn, hogy immár specializálja a stáb a felkészülést.”Próbáljuk az intenzitást tartani, talán így a legprecízebb megfogalmazni. Rövidítjük az edzések terjedelmét és igyekszünk egy kicsit a szlovénokat már fókuszba tenni. Ellenük játszunk az elsõ és nagyon fontos meccsen az Európa-bajnokságon.” – mondta hét elején a szakvezetõ.

Hétvégi ellenfelünk Fehéroroszország az elmúlt hétvégén Olaszországban járt. Ott elõbb egy szoros meccset vívtak a hazaiakkal, majd arányaiban nagyobb különbséggel kaptak ki. Éppen a héten vált hivatalossá, hogy ugyan megpróbálkoztak Yelena Leuchanka szerepeltetésével, a rutinos világklasszis center sérülései miatt azonban nem léphet pályára a kontinenstornán. Szükség lett volna a szolgálataira, hiszen a “halálcsoportba” kerültek Szerbia, Oroszország és Belgium mellé.

Minõség azonban Leuchanka kiválása ellenére is maradt a keretükben. Bár sérüléssel bajlódik, de az olaszországi túra elõtt csatlakozott a társaihoz a Fener-sztárja Anastasiya Verameyenka, ahogy ott van Tatsiana Likhtarovich, Katsiaryna Snytsina vagy éppen Viktoriya Hasper és Maria Popova. A honosítottjuk pedig a WNBA-bõl Alex Bentley.

Keményen védekezõ csapat, amelyik jól lepattanózik, kiemelten eredményes második esélybõl és jól dobnak távolról. Az olaszok elleni elsõ meccsen is hét triplát jegyeztek. Jól felmérhetõ lesz, hogy hol tart védekezésünk és érdekes lesz figyelni, hogy a magas játékosok a külsõ sorból mennyi segítséget kapnak. Egy fehérorosz gárda ellen óriási szükség lenne ezekre is.

Hirdetés