Hirdetés
Archivum

Fehérvári edzõtábor a repertoár bõvítése érdekében:

:

Hirdetés

Csütörtökön délelõtt sajtónyilvános edzést tartott az MKOSZ Székesfehérvári Edzõközpontjában dolgozó magyar válogatott. Az MTI beszámolója.

Forrás: MTI

Elsõsorban a taktikai repertoár bõvítése, új játékelemek beépítése, illetve a játékosok még jobb megismerése a célja a nõi kosárlabda-válogatott székesfehérvári edzõtáborának – hangsúlyozta a szövetségi kapitány csütörtökön.

Székely Norbert a gárda sajtónyilvános edzésén az MTI-nek elmondta: meg kívánják találni a keret bizonyos posztjaira a legmegfelelõbb játékosokat is. Hozzátette, az utánpótlás-válogatottak mellett Krivacsevics Tijána sincs jelen egy korábbi megállapodás értelmében, ám a válogatott gerince Fehérváron tartózkodik, és melléjük keresik a kiegészítõ embereket.

Kiemelte, hogy a majd négyhetes edzõtáborban és a felkészülési meccseken sem lesz rajtuk nyomás, ami “idilli állapot”, ezért jól kell kihasználniuk az idõt a csapatépítésre. A kapitány szerint a csehek és a franciák elleni felkészülési találkozókon nem az eredmény lesz a fontos, bár “egy magyar válogatott tisztes vereségekben nem gondolkodhat egyetlen meccs elõtt sem”.

Székely Norbert megjegyezte, hogy még nem jutottak ki az Eb-re, de szeretnének ott lenni. Úgy vélte, ha Albánia ellen meglesz a gyõzelem, akkor jók az esélyeik.

A csapatkapitány Raksányi Krisztina a márciusi bokasérülése után talpszalag-gyulladással küzd, a másfél órás tréningen sem vett részt, de reményei szerint pár nap múlva újra edzhet.

A játékos elmondta, hogy elsõsorban az oroszok elleni Eb-meccsre készülnek, de Albániát sem veszik félvállról, hiszen a kijutásban nagy szerepe lehet a pontkülönbségnek.

A felkészülési programban a válogatott május 24-én és 25-én Prágában játszik két meccset a cseh együttessel, június 1-én, 2-án és 3-án pedig három találkozót vív a házigazda franciákkal Landerneau-ban.

A magyar együttes az Eb-selejtezõ ötödik fordulójában, november 16-án Albániával játszik, amelyet korábban 89 ponttal legyõzött hazai pályán, és amelynek mínusz 345-ös a pontkülönbsége. A zárónapon, november 21-én a százszázalékos Oroszország otthonában lép parkettre a válogatott, amely jelenleg második a csoportban három gyõzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer legyõzte a második helyre esélyes Litvániát.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik, 14 együttes selejtezõ útján csatlakozhat a két házigazdához a nyolc, egyenként négycsapatos csoportból. Az oda-visszavágós csoportok elsõ helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.

A magyar válogatott kerete:

Aho Nina (Duquesne, USA)
Bach Boglárka (Aluinvent DVTK Miskolc)
Bálint Réka (Atomerõmû KSC Szekszárd)
Barnai Judit (BEAC Újbuda)
Dubei Debóra (Sopron Basket)
Határ Bernadett (Sopron Basket)
Hegedûs-Õri Györgyi (ZTE NKK)
Horváth Bernadett (MTK-Budapest)
Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd)
Licskai Zsófia (PEAC-Pécs)
Mansaré Manty (Atomerõmû KSC Szekszárd)
Nagy Dóra (Aluinvent DVTK Miskolc)
Raksányi Krisztina (Aluinvent DVTK Miskolc)
Simon Zsófia (CMB CARGO UNI Gyõr)
Szabó Fanni Andrea (Aluinvent DVTK Miskolc)
Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Gyõr)
Weninger Virág (Sopron Basket)
Zele Dorina (Aluinvent DVTK Miskolc)

Hirdetés