Hirdetés
Magyarország

“Fejlődnünk kell és fejlődünk is”:

:

Hirdetés

Szerdán a lett Riga elleni hazai vereséggel lezárult az Euroliga csoportkörének az első fele az Atomerőmű KSC Szekszárd számára. A klub történetének első topligás szereplésével kapcsolatban a szekszárdiak honlapja Djokics Zseljkó, vezetőedzővel beszélgetett.

Hogyan értékeled az Euroligában eddig történteket, már ami együttesünket, az Atomerőmű KSC Szekszárd eredményeit illeti?

Hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, s a válogatott szünetig érezhető volt, mélyebb vízbe kerültünk, mint eddig bármikor. Tulajdonképpen mind a hét összecsapáson megtapasztalhattuk, mennyivel intenzívebb ebben a sorozatban az agresszivitás, a keménység, s hogy mindent sokkal precízebben kell csinálni, mint az Európa-kupában vagy a bajnokikon.

Apropó bajnokság: idehaza még veretlenek vagyunk.

Igen, mert ahogyan azt előre tudtuk, az Euroligában tapasztaltakat az NB I-ben tudtuk kamatoztatni. Ennek ellenére egyfajta negatív spirálba kerültünk, most pedig talpra kell állnunk, mert a Riga elleni vereség azért fájó volt, hiszen egy labdányira voltunk a győzelemtől.

Amit eddig nem sikerült megszerezni.  

Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy a csoportkör felénél még nem lesz győzelmünk. Ebben persze sok olyan dolog is közrejátszott, ami nem feltétlenül a játékkal kapcsolatos. Például Nikolina Milics váratlan sérülése, Dana Evans érkezése, akinek még nem sok ideje volt megtanulni a játékrendszerünket. Így is három meccsen volt esélyünk nyerni, a Montpellier és a Moszkva elleni találkozókon is közel jártunk a győzelemhez. Hiszem, hogy ami nem tesz tönkre minket, attól csak erősebbek leszünk, ez az Euroliga. Türelmesnek kell lennünk, nem panaszkodni, bátran kell játszani s jobban dobni a triplát. Fejlődnünk kell és fejlődünk is, s hosszú távban gondolkodni.

Forrás: kscszekszard.hu

Hirdetés