Hirdetés
Magyarország

Fél év után visszatér Németh Alma:

:

Fotó: Borhi Mihály

Hirdetés

Fél év után újra hadra fogható a TFSE-MTK együttesében Németh Alma, akivel a klub készített egy videós riportot.

Németh Alma utoljára április 15-én, a 7. helyért kiírt rájátszás párharc első mérkőzésén lépett pályára.

Az elmúlt évad végén már éreztem, hogy valami nincs rendben a jobb Achilles-emmel és a bokámmal. Az elmúlt három hónapban ezt próbáltuk rehabilitálni, illetve kezelésekre jártam. Egész jól sikerült. Azt tudni kell, hogy ez olyan sérülés, aminek lassú a gyógyulási folyamata. Most egész jól vagyok. Nem azt mondom, hogy tökéletes, még lesz vele dolgom az életemben, de most hadra fogható állapotban vagyok.

– fogalmazott  TFSE-MTK centere, aki az elmúlt évadban a bajnoki alapszakaszban 24.2 perc alatt 8 pontot, 3.6 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt. A visszatérése szerkezetileg is óriási segítség a csapatának.

“Azzal, hogy visszatértem és Lauren Manis is megérkezett, kicsit átalakult a munka. Az előző három hónapban kívülről láttam, belülről nem éreztem. Én az elmúlt másfél hétről tudok beszélni, ahol jól éreztem magam a csapattal, jók voltak az edzések, dinamikusak, gyorsak voltunk. Vérszemet kaptunk, jó lenne egy jó hullámra felülni.” – tette hozzá.

Hat idegenbeli mérkőzés vár a TFSE-MTK-ra és legközelebb január 21-én játszanak hazai pályán Németh Almáék.

“Már majdnem két évtizede kosárlabdázom és megszoktam, hogy ez része. Nyilván télen kellemetlenebb, de mikor Sopronban az utánpótlásban kosárlabdáztam, akkor egy Sopron – Nyíregyháza utazás jobban megviselt, mint Budapestről vidékre utazni.” – mondta erre Németh Alma, aki a Vasas elleni rangadóval kapcsolatos várakozásait is összefoglalta:

Küzdelmes, szoros, harcos mérkőzést várok. Az elmúlt években csupa jó mérkőzést játszottunk Pasaréten a Vasassal. Személy szerint próbálok visszarázódni támadásban és védekezésben azokban a taktikai dolgokba, amiből kimaradtam. Igyekszem felvenni a lépést a többiekkel.

A TFSE-MTK szombati mérkőzésén részletes beharangozója Magyar Bianka vezetőedzővel ITT olvasható.

A teljes riport Németh Almával megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Borhi Mihály

Hirdetés