Hirdetés
Magyarország

Fél órával korábban kezdődik a DVTK vasárnapi bajnoki mérkőzése:

:

Hirdetés

Vasárnap a bajnokság 8. fordulójában a DVTK a Vasas Akadémiát fogadja. A találkozó a tervezettnél fél órával korábban, 14 óra 30 perckor kezdődik.

2021. november 21-én, vasárnap közvetlenül egymás után játszik a DVTK női kosárlabda és férfi labdarúgó csapata. A lányok fél háromtól fogadják a Vasast a DVTK Arénában, míg a fiúk öt órától a Budaörsöt látják vendégül a DVTK Stadionban. Gyere, szurkolj mind a két meccsen!

Az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal előfordult, hogy a Diósgyőr labdarúgó és kosárlabda mérkőzéseinek kezdési időpontját szándékosan úgy alakították a mindenkori klubvezetők, hogy az egyik találkozó lefújása után a szurkolók a másik meccsen is szurkolhassanak. Sőt, az időpontok meghatározásakor rendszerint beleszámítottak azt is, hogy mennyi időbe telik a szurkolótábornak busszal vagy villamossal átérnie a Bulgárföldtől a Népkertig, vagy fordítva. A lényeg az volt, hogy aki akart, ott tudjon lenni mind a két meccsen! Olyan nem fordulhatott elő, hogy valaki lemaradjon kedvenc csapatai mérkőzéséről.

A diósgyőri klubvezetők szándéka ma is ugyanaz, a legfontosabb, hogy a szurkolók minden meccsen ott lehessenek. Mondhatjuk, hogy semmi sem változott, de aki járt mostanában a Diósgyőri Sportligetben, az biztosan tudja, hogy mennyire más ez, mint pár évvel ez előtt. Immáron nem kell átzötykölődni a városon ahhoz, hogy egymás után két meccset láthasson az ember. Ma már csak át kell sétálni, öt perc az egész.

Az Ultras DKSK és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs iroda kérésére az eredetileg meghirdetett 15 órához képest a DVTK női kosárlabda csapatának mérkőzése 30 perccel korábban kezdődik, így – ha esetleg hosszabbítás lenne, akkor is – biztosan mindenki oda tud érni a 17 órás labdarúgó meccs kezdésére is.

Sajnos tudjuk, hogy az elmúlt években egy-két alkalommal előfordult, hogy a televíziós közvetítések és a sűrű versenynaptár miatt ütközött a klub hazai labdarúgó, kosárlabda, röplabda vagy jégkorong mérkőzéseinek időpontja. Vannak olyan helyzetek, amikor a legjobb szándék és szervezés sem elegendő, de a DVTK vezetése továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy ezeket a napokat a lehető legminimálisabbra csökkentse.

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy sporttörténelmi pillanat következik vasárnap délután. Bár ez lesz az első ilyen nap a Diósgyőri Sportligetben, egy biztos, nem ez lesz az utolsó!

– olvasható a DVTK felhívásában.

Hirdetés