Hirdetés
Archivum

Felcsillant a remény a pécsi csapatnál:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten a hazai nõi kosárlabdában a fõ beszédtémát a Pécs 2010 helyzete adta. A klub játékosai közül Fegyverneky és Krnjic Sopronba igazolt, míg Nagy-Bajdosó egy helyi portálnak nyilatkozva jelentette be távozását. Ezzel a komoly pénzügyi gondokkal küzdõ klub léte is veszélybe került, de a csapat honlapján vasárnap este megjelent közlemény szerint van esély az együttes megmentésére.

A Pécs 2010 közleménye:

Egy széles körû összefogás eredményeként, elsõ lépcsõben olyan forráshoz (60M Ft) jut a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft., melybõl rendezni tudja azon tartozásait, amelyek veszélyeztetik mind a nemzetközi-, mind a hazai versenysorozatbeli indulását, új játékosok igazolását.

A Kft. kezelendõ tartozásának mértéke 135M Ft, melynek legnagyobb tételei a FIBA határozatok alapján fennálló múltbéli kötelezettségek és a 2010-11-es szezon pénzügyi lezárása.


Ezen összefogás eddigi szereplõi, élükön a legnagyobb résztvevõvel, a Szigetvári Takarékszövetkezettel illetve Agrover Zrt., Mecsek Aszfalt Kft., Sonepar Magyarország Kft., továbbá pécsi kis- és középvállalkozások, magánszemélyek, de megtalálható köztük jelenlegi és volt játékosunk is, aláírt szándéknyilatkozattal illetve szerzõdéssel kötelezték el magukat. Az összefogásról a jövõ héten Klubunk bõvebb tájékoztatót tart.


A fenti összefogás mellett fontos változás a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. gazdasági irányításának átalakítása, melynek célja a megfelelõ pénzügyi szakember bevonásával a sportszakmai és gazdasági irányítás kettéválasztása.


A Pécsi Nõi Kosárlabda Kft-ben 50%-os tulajdoni résszel rendelkezõ Sport Marketing és Management 2007 Kft. képviselete, szavazati joga a jövõben más kézbe kerülhet.

Forrás: Pécs 2010

Hirdetés