Hirdetés
Archivum

Felemás este az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdött a rájátszás az Európa Kupában. A legjobb 32 között 16 párharc elsõ mérkõzésére került sor, melyeken két magyar együttesnek szoríthattunk. A találkozók a papírformának megfelelõen alakultak, a Szeged hazai pályán elszenvedett 25 pontos veresége miatt gyakorlatilag búcsúzott a sorozattól, míg a Gyõr belgiumi gyõzelme után bizakodva várhatja a visszavágót.

A Nantes szegedi vendégjátéka csak egy negyeden át volt szoros. Ekkor Németh Bernadett rutinjának köszönhetõen még tartották magukat a hazaiak, így a vendégek csak 3 pontos, 16-19-es elõnyre tudtak szert tenni. A második etapban azonban már sikerült a bravúr, a játékrészt 9 ponttal nyerték a gallok aminek köszönhetõen a szünetben már 12 pontos differencia alakult ki.

A harmadik negyed elején még volt egy fellángolása a Szegednek, amikor Rasheed duplája után 40-46-ra sikerült megközelíteni az EuroLiga gyõztes Laurent Buffard által felkészített francia alakulatot. A folytatás azonban a vendégeké volt. A harmadik szakasz végén 10 pontos differenciát jegyezhettünk fel, majd a negyedik negyedben teljesen elfogyott a Szeged. A vége 59-84 lett. A gyõztes csapatból a pécsiek régi ismerõse, a végül 21 pontig jutó Emilija Podrug remekelt. A hazaiaktól Németh Bernadett volt a legeredményesebb 22 pontjával.
 

A Gyõr Belgiumban, a Waver otthonában lépett pályára. A találkozón végig a magyar együttesnél volt az elõny. Az elsõ negyed után 4, a szünetben 5 ponttal jártak elõrébb a mieink. A mérkõzés sorsa a harmadik szakaszban dõlt el, amikor beindult a végül 22 pontig és 11 lepattanóig jutó Essence Carson. Az amerikai légiós klasszis megoldásai után a harmadik negyed felénél 36-46-ra vezetett Tapodi Péter együttese. Az ekkor megszerzett elõnybõl a lefújás pillanatára 7 pont maradt.
 

VIDEÓ: A belga www.basketfeminin.com összefoglalója a Gyõr találkozójáról
 

Eredmények

SZEVIÉP-SZEGED–NANTES REZÉ BASKET 59–84 (16–19, 16–25, 15–13, 12–27)
BBC SINT-KATELIJNE WAVER–SEAT-LAMI-VÉD GYÕR 59–66 (12–16, 20–21, 13–15, 14–14)

Hirdetés