Hirdetés
Archivum

Felemás gyõri búcsú az Euroligától:

:

Hirdetés

Felemásra sikeredett a Gyõr búcsúja az Euroliga 2011/2012-es kiírásától. Egy bíztató elsõ félidõ után a második 20 percben összesen 12 pontot szerzett Füzy Ákos alakulata a Jekatyerinburg ellen. Az orosz sztárcsapat végül 85-45-ös gyõzelmet aratott.

Egy nagy utazás végére érkezett a Gyõr, amikor szerdán a 2011/2012-es évad utolsó Euroliga mérkõzését játszotta Füzy Ákos együttese. A gyõriek elsõ szezonjukat zárták a legrangosabb európai kupasorozatban és az évad folyamán remekül helyt álltak a legjobbak ellen, a három megszerzett gyõzelemmel pedig a papíron megfogalmazott célokat is sikerült teljesíteni. A gyõriek sorsolása úgy alakult, hogy az utolsó forduló, a finálé a kontinens egyik legerõsebb alakulatának a Jekatyerinburgnak a vendégjátékát hozta.

Nagyon jól indult a találkozó. Három és fél percet követõen Hollingsworth duplája után 9-7-re vezetett a Gyõr. Beragadtak az oroszok, de ez nem tartott sokáig: 11-10 után ritmust váltottak és egy 10-0-s futást követõen 20-10-nél már vendég vezetést jegyezhettünk fel. Az elsõ negyed Candace Parkerrõl szólt, aki egy remek blokkal, illetve 9 ponttal és 5 lepattanóval tûnt ki a mezõnybõl ebben a szakaszban. Az oroszok végül 26-13-ra vezettek az elsõ etap végén.

A második negyedben újra az a Gyõr futott ki a pályára, amelyik megkezdte az összecsapást. Nem telt el 2 perc és 28-19-nél 10 pont alá csökkent a differencia. Ezt követõen állandósult a két gárda között a 9-10 pont, sõt a nagyszünet elõtt 3 perccel 38-29-es orosz vezetésnél Algirdas Paulauskasnak idõt kellett kérnie. A Gyõr bátor, harcias játékkal megzavarta az orosz csapatot, mely igazán csak a palánk alatt tudott érvényesülni. A szünetben 46-33 állt az eredményjelzõn, ami minden elõzetes várakozást felülmúlt.

Az elsõ félidõben a vendégeknél a magas emberek remekeltek, Gruda és Parker 11-11 pontnál járt, míg Leuchanka 8 egységig jutott. A gyõri oldalon Hollingsworth volt a legeredményesebb 8 ponttal. A két csapat között a lepattanókat tekintve alakult ki nagy különbség, 13-at szedtek a vendégek és 6-ot a hazaiak. Az elsõ félidõ pontos és pontgazdag játékát jól jellemzi, hogy mezõnybõl a Gyõr 69.6%-al, a Jekatyerinburg 75%-al dobott.
 

A harmadik negyed elején 9-0-s futással kezdett a Jekatyerinburg és a vendégek gyorsan egyértelmûvé tették, hogy még egy egál negyedet – a második szakasz 20-20 volt – nem akarnak. Folyamatosan nõtt a különbség a két gárda között. Eddig dicsértünk, de most azt is el kell mondani, hogy a hit és némileg az akarat is elfogyott ebben a szakaszban. 10 perc alatt 5 pontig jutott a Gyõr, miközben kapott 20-at. A harmadik negyed végén 66-38-ra vezettek a vendégek.

A teljesen tét nélküli összecsapáson a negyedik negyed már csak formalitás volt. A Jekatyerinburg 68-38-nál 30 pontra növelte a különbséget, a végén pedig a 40 egységet is elérte a differencia. Az oroszok végül 85-45-ös gyõzelmet arattak. A Jekatyerinburg legeredményesebbje a dupla-duplát (19 pont, 11 lepattanó) elérõ Candace Parker volt. A gyõrieknél Rasheed Rita ért el egyedül kétszámjegyû pontot, szám szerint 11-et, de Hollingsworth 8 pontját és 5 lepattanóját is érdemes kiemelni.

A gyõriek idei Euroliga búcsújának második félideje nem sikerült a legjobban, de összességében remek érzésekkel zárhatták Füzy Ákosék ezt a nemzetközi évadot. A gyõri lányok azzal búcsúztak a közönségtõl, hogy „Továbbra is maradjatok velünk!”. Ehhez a gondolathoz csak csatlakozni tudunk. Ha a Gyõr idén tavasszal kivívja az Euroliga szereplés jogát, akkor ennek a csapatnak a magja, az idei év rutinjával felvértezve, a következõ Euroliga szezonban merészebb célokat is kitûzhet.

Eredmény

UNI SEAT Gyõr – UMCC Jekatyerinburg 45-85 (13-26, 20-20, 5-20, 7-19)

Statisztika

Hirdetés