Hirdetés
Archivum

Felemás hétvégén vannak túl a magyar kupacsapatok riválisai:

:

Hirdetés

Az elõttünk álló napokban a 12. fordulóval folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga és megkezdõdik az Európa Kupa rájátszásának második köre. Az Euroligában az UNIQA Sopron és a CMB Cargo UNI Gyõr, az Európa Kupában pedig a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt.

Az Euroligában szerdán 20 óra 30 perctõl az UNIQA Sopron a Salamanca vendége lesz. A spanyol bajnok a jó légiósokat foglalkoztató, de mindössze 9. helyen álló Zaragoza otthonában szerepelt és 73-70-es gyõzelmet aratott. A két csapat között nem alakult ki nagy különbség az egész mérkõzésen. Még a záró szakaszban is többször felzárkózott 3-5 pontra a Zaragoza. A 18 pontos Jelena Milovanovic lett a legeredményesebb, míg Givens 15, Elonu 14 pontot ért el.

A CMB Cargo UNI Gyõr csütörtökön 18 órától a Mersin gárdáját fogadja. A török élvonalban a Mersin a hétvégén 74-64-es vereséget szenvedett az AGÜ csarnokában. A Mersin sokáig kifejezetten jól tartotta magát erõsebb riválisa otthonában és az utolsó 12 percben alakult ki a nagyobb különbség. Farhiya Abdi 20, Danielle Robinson és Nilay Kartaltepe 14-14 pontot szerzett.

Az Európa Kupában a VBW CEKK Cegléd csütörtökön 17 óra 45 perctõl Kassán szerepel. A szlovák bajnoknak a hétvégén nem volt nehéz dolga, Poprádon arattak 88-41-es sikert. A keretükbõl minden nevezett játékos lehetõséget kapott és Bálintovát leszámítva senki sem töltött 30 percnél többet a pályán. Oblak 21, Baburova és Jurcenkova 13-13 pontot szerzett.

Hirdetés