Hirdetés
Archivum

Felemás szezont zárt a Galatasaray:

:

Hirdetés

Pénteken, egy nappal az elbukott bajnoki döntõ után megtartotta évadzáró közös ebédjét a Galatasaray együttese. Ezt követõen a keret tagjai mentek saját útjukra és egyelõre nem tudni, hogy ki tér vissza.

Négy trófeát célzott meg az idei évadban a Galatasaray. Ebbõl a két kisebb, a szuperkupának beillõ Elnöki Kupa, illetve a Török Kupa realizálódott. A bajnoki címrõl és a hazai rendezésû nyolcas döntõvel véget érõ Euroligáról azonban lemaradt az isztambuli sztárcsapat. Ennek megfelelõen a gárda évadzárója is felemás hangulatban telt.

A jövõ is igen bizonytalan a Galatasaraynál, a Fenerbahcéval vagy éppen a Jekatyerinburggal ellentétben még egyetlen lejáró szerzõdésû klasszisával sem hosszabbított a gárda. A zuhanyhíradó szerint minden benne van a levegõben, az is, hogy ebben a formában látják viszont a keretet a helyiek és az is, hogy egy teljesen új felállással kell megismerkedniük a Galata híveinek.

VIDEÓ

A klub hivatalos televíziója az évadzáró után kérdezte Diana Taurasit, aki összességében jónak értékelte a szezont. „Igazi csapatként keményen küzdöttünk az egész szezonban. A Fenerbahcétól elszenvedett vereség természetesen nagy csalódás, mert nyerni szerettünk volna. Ennek ellenére nincs okunk a szomorúságra, az Elnöki Kupát és a Török Kupát megnyertük, az Euroligában pedig a klub legjobb eredményét értük el. Összességében szerintem ez egy sikeres évad volt.” – fogalmazott a világ legjobbja, akit kérdeztek a jövõrõl is.


„Annyit mondhatok, hogy még semmi sem eldöntött a jövõvel kapcsolatban. Egy azonban biztos, a szívem mindig a Galatasarayé lesz. A következõ évadban azonban bármi megtörténhet.”
– fogalmazott Taurasi, akitõl sokat mondóan azt is megkérdezte a riporter, hogy milyen érzésekkel fog pályára lépni, ha ellenfélként érkezik Isztambulba. „Ha ez megtörténik, nagyon nehéz lesz, mert õszintén szeretem ezt a klubot. Kellemes érzésekkel gondolok vissza minden itt töltött percre.” – összegzett az amerikai klasszis.
 

Taurasi elmondta, hogy a helyi játékosok közül Caglar és Alben kifejezetten jó barátja lett és bármit is hoz a jövõ, júliusban az Olimpia elõtt egy felkészülési tornára a válogatottal visszatér Isztambulba.

Hirdetés