Hirdetés
Archivum

Felfrissíti keretét a Salamanca, Jelena Milovanovic az új igazolások között:

:

Hirdetés

Az USK Praha mellett egy másik tradicionális európai nagycsapat, a Salamanca is elkezdte nyilvánosságra hozni a következõ szezonnal kapcsolatos információkat. Új igazolásokkal frissítik fel a keretet, többek között a Sopronból jól ismert Jelena Milovanovic is a spanyol bajnoknál folytatja.

A Salamanca felemás szezont futott: a nemzetközi kupaszereplésük elmaradt a várakozásoktól az Euroligában, illetve elveszítették a Spanyol Kupa döntõjét is. Ugyanakkor az évad végén bajnokok lettek, így nem maradtak trófea nélkül. A szakmai stáb tagjait ennek megfelelõen megerõsítették a pozíciójukban. Marad vezetõedzõnek a télen kinevezett Miguel Ángel Ortega.

Folytatódik az a trend a Salamancánál, hogy igyekeznek a korosztályos válogatottak legjobbjait magukhoz csábítani. Megszerezték a 2014-es U17-es Világbajnokság MVP-jét Ángela Salvadores-t, aki egy amerikai kitérõ után szerepel ismét Spanyolországban. A 20 éves Laura Quevedo-t is szerzõdtette a salamancai együttes. Quevedo tavaly nyáron húzóembere volt az U20-as Európa-bajnok spanyol válogatottnak és szerepelt az U19-es Világbajnokságon. A szezon közben rendezett Eb-selejtezõk alkalmával pedig a spanyol felnõtt válogatottba is meghívták. A madridi tehetség korábban játszott a Rivas Ecopolisban, majd az elmúlt évadban az UNI Ferrol gárdáját erõsítette.

Légiósok tekintetében a bevezetõben kiemelt Milovanovic mellett Adaora Elonu az új igazolás. A nigériai-amerikai játékos egészen kiváló szezont zárt az anyagi gondokkal küzdõ Huelva színeiben. A Spanyol Kupa döntõje alkalmával MVP-nek választották, a bajnokságot pedig 18 pontos, 7 lepattanós átlaggal fejezte be. Ráadásul ezt a teljesítményt 50%-os mezõnymutató mellett érte el.

Milovanovic a Besiktas gárdájától érkezik Salamancába. A szerbek klasszisa az elmúlt évadot még az Orduspor színeiben kezdte, de a csapat teljes szétesése elõtt télen sikerült váltania és végül így került a Besiktashoz. Az isztambuli együttes az Európa Kupában bejutott a legjobb nyolc közé, de a bajnokságban már nem sikerült ugyanez. Mindössze a csalódást keltõ 9. helyen zártak. Milovanovicra Salamancában egyértelmûen vezérként számítanak.

A fentebb felsorolt új igazolások mellett három játékos rendelkezik még szerzõdéssel a következõ évadra: Silvia Domínguez, Kristine Vitola és az elmúlt szezon nagy részét kölcsönben a PEAC-nál töltõ Cristina Pedrals. Ami Pedrals helyzetét illeti, a magyar bajnoki negyeddöntõben elszenvedett térdsérülése után már megmûtötték Spanyolországban és a Salamanca úgy kommunikálja, hogy a rehabilitációt követõen szeptemberben döntenek a sorsáról. Nem lenne meglepetés, ha a felépülése után a következõ szezonra is kölcsön adnák egy kisebb célokért küzdõ csapatnak.

Hirdetés