Hirdetés
Európa

Felfüggesztették a török versenyrendszert:

:

Hirdetés

A török élvonalban sem folytatódnak a küzdelmek. Március 19-től további intézkedésig felfüggesztették a versenyrendszert.

A koronavírus gyors terjedésének lassítása érdekében Törökországban komoly korlátozó intézkedéseket hoztak. Csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a járvány elleni küzdelmet koordináló ülést követően egyeztetett a legnagyobb sportágak szakszövetségeinek vezetőivel, így Hidayet Türkoğlu-val a kosárszövetség első emberével is. A megbeszélésen minden fél egyetértett abban, hogy az elsődleges az egészség megóvása és éppen ezért felfüggesztik a versenyrendszereket. A lakosságot is arra figyelmeztetik, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonaikat.

Törökországban már zárt kapuk mögött zajlottak a küzdelmek múlt héten. Hosszú ideig a kosárlabda szövetség kitartott amellett, hogy szigorú intézkedések mellett ugyan, de a tervezett ütemterv alapján befejezhető a bajnokság. A héten azonban az ismert légiósokat foglalkoztató élcsapatok már kivétel nélkül válság-tanácskozásokat tartottak. Ezt követte a drasztikus kormányzati lépés az iskolák, a színházak, a mozik, a koncerttermek, a kávézókat, a vidámparkok és az uszodák bezárásával, illetve azzal a ténnyel, hogy 20 országgal – köztük 10 európaival – leállította a légiközlekedését Törökország.

Fontos kiemelni, hogy a török szövetség közleménye csak felfüggesztésről és nem törlésről beszél. Ugyanakkor látva a női szakág nemzetközi tendenciáit, meglepő lenne, ha folytatnák a bajnoki küzdelmeket. Az már egy érdekesebb kérdés, hogy hirdetnek-e győztest, tekintve, hogy még öt forduló hátra van az alapszakaszból.

Hirdetés