Hirdetés
Archivum

Félidejéhez érkezett a WNBA alapszakasza:

:

Hirdetés

Közép-európai idõ szerint szombaton késõ este rendezik San Antónióban a WNBA All-Star gáláját. A gála hétvégéje mindig fordulópontot jelent a szezonban, innentõl kezdve azok a csapatok, akik oda szeretnének érni a végén, már kevesebbet hibázhatnak.

Csütörtök este rendezték az utolsó játéknapot a gála elõtt. Ekkor két mérkõzésre került sor. Keleten az Indiana Fever 14 ponttal bizonyult jobbnak a Chicago Sky együttesénél, míg nyugaton a Seattle Storm meglepetésre 18 ponttal verte a szombati házigazda San Antonio Silver Stars alakulatát.

Az eredményeken túl ezen pár napos pihenõ vagy ha úgy tetszik félidõ alkalmával érdemes áttekinteni a liga erõviszonyait. Keleten a helyzet a nyár elsõ felében igencsak letisztult. Az Indiana Fever Tamika Catchings és Katie Dauglas vezetésével az elsõ helyen áll a fõcsoportban. Kisebb meglepetésre a Fevert a Connecticut követi, ahol Tina Charles és Renee Montgomery is kiemelkedõ szezont fut. Ezen két gárda, fõleg a mutatott játék alapján, ellépni látszik, míg mögöttük a középmezõnyben a kevés variációs lehetõséggel rendelkezõ New York Liberty és a Chicago Sky helye is biztosnak tûnik. Keleten egyedül a jelenleg még 5. Atlanta feltámadása keverheti meg a lapokat. A Dream sorozatban három meccset nyert és látótávolságba került számukra a rájátszás.

Nyugaton a Minnesota, a Phoenix és a szezont jól kezdõ, az utóbbi két hétben azonban botladozó San Antonio elszakadtak az üldözõiktõl. Ez a trió két-három gyõzelemnyi elõnyben van a 4. és az 5. helyen álló Seattle, Los Angeles duóval szemben. Ha nagy fordulat nem áll be az alapszakasz második felében, akkor a Storm és a Sparks csatázhat majd a negyedik rájátszást érõ helyért. Egyik gárda sincs könnyû helyzetben, a címvédõ Seattle Lauren Jackson, az edzõt is váltó Los Angeles pedig Candace Parker kiválásával kénytelen megküzdeni.

Az All-Star gálát követõ kisebb pihenõ után kedden folytatódnak a WNBA küzdelmei. Innentõl kezdve azonban a rájátszásig már nincs megállás.

A Keleti fõcsoport állása

Csapat Gyõzelem Vereség %
Indiana Fever 11 6 0.647
Connecticut Sun 9 5 0.643
New York Liberty 9 7 0.563
Chicago Sky 8 9 0.471
Atlanta Dream 6 9 0.400
Washington Mystics 3 11 0.214

A Nyugati fõcsoport állása

Csapat Gyõzelem Vereség %
Minnesota Lynx 10 4 0.714
Phoenix Mercury 10 5 0.667
San Antonio Silver Stars 9 5 0.643
Seattle Storm 8 7 0.533
Los Angeles Sparks 6 8 0.429
Tulsa Shock 1 14 0.067
Hirdetés