Hirdetés
Archivum

Félidõben a WNBA alapszakasza:

:

Hirdetés

A WNBA 2019-es szezonjában az alapszakasz lassan, de biztosan a félidejéhez érkezik. Így, hogy az Európa-bajnokság után visszatértek a játékosok és teljesek a keretek, érdemes röviden áttekinteni, hogy miként alakul a szezon dinamikája.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Ahogy a lenti táblázat is mutatja, gyakorlatilag három nagyobb csoportra lehet bontani a mezõnyt. Az elsõ hét gárda mind legalább két mérkõzéssel van az 50%-os mutató felett és közöttük nagyjából 2-2 meccs a különbség. Ez azt jelenti, még teljesen nyílt a különbözõ pozíciókért a verseny. Nem szabad elfelejteni, hogy az elsõ két helyezett a play-off elsõ és második fordulójában kiemelt, míg a harmadik és negyedik az elsõ fordulóban. Nagyon nem mindegy tehát, hogy végül ki hova fut be.

A táblázat utolsó három helye szintén elkelni látszik. Az Indiana Fever, a Dallas Wings és az Atlanta Dream 12-12 vereséggel rendelkezik és legalább három meccs a lemaradása a még rájátszást érõ 8. helytõl. Attól a 8. helytõl melyért reálisan a Phoenix Mercury és a New York Liberty futhat versenyt. A Liberty egy három mérkõzésre nyúló vereség-sorozat után most másfél meccses hátrányban van. A Mercury pedig továbbra is a szûkös rotációval, különösen Diana Taurasi sérülésével küzd. Egy találkozóra a világklasszis visszatért, de miért – tehetnénk fel a kérdést. Szemmel láthatóan valami nincs rendben a derekával. A Sky csak egy mérkõzéssel elõzi meg õket a 7. pozícióban, de sokkal jobb képet és sportformát mutatnak a chicagóiak.


 

Hirdetés