Hirdetés
Magyarország

A feljutás szempontjából fontos mérkőzést nyert a BKG PRIMA Akadémia:

:

Hirdetés

Az ANB Piros csoportjában vasárnap délután rangadót rendeztek, melyen a BKG PRIMA Akadémia 73-54-re legyőzte közvetlen üldözőjét a PINKK-PVSK U23 csapatát és ezzel megőrizte veretlenségét. Óriási lépést téve a feljutás felé.

A BKG PRIMA Akadémia az első negyed végére 9 pontos előnyt épített fel. A félidőben pedig 42-29-re vezettek. A harmadik szakaszt 48-31 után 11-2-es sorozattal zárta a PINKK. Az 50-42-ről induló záró szakaszban a vendégek 8 pontnál közelebb nem kerültek. Végül a BKG PRIMA Akadémia egy 15-3-as futással döntötte el a győztes kilétét.

Camesha Davis 17, Raus Vivien 16 pontot ért el a győztes csapatban. A PINKK-PVSK U23 legeredményesebbje a 16 egységig jutó Jáhni Zsófia volt.

Feljutás szempontjából ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a PINKK két vereséggel állt mögöttünk és szerettük volna ha picit nagyobb lesz a differencia a két csapat között a tabellán. Abszolút nem játszottunk jól, nagyon sok hibánk volt védekezésben, olyan elemi hibákat követtünk el amikre amúgy készültünk a héten, hogy ne legyenek. A támadójátékunk is akadozott. Viszont annak nagyon örülök, hogy mindezek ellenére közel 20 pontos különbséggel tudtuk megnyerni a mérkőzést! A PINKK-nek gratulálok, látszott, hogy készültek belőlünk, jól játszottak! Megyünk tovább!

– értékelt a hunbasket.hu oldalon olvasható nyilatkozatában Gedei Tibor, a BKG PRIMA Akadémia vezetőedzője.

A PINKK-PVSK U23 csapatát irányító Frano Radan így látta a találkozót: “Először is gratulálni szeretnék a BKG-nak, véleményem szerint megérdemlik jövőre a helyet az A-csoportban. Sajnos az első számú irányítónk lebetegedett, így nem tudott részt venni a találkozón, de a meccs nagy részében meg tudtuk oldani a játékszervezést, így vissza tudtunk kapaszkodni 8 pontra is. A BKG azonban erősebb csapat, még egyszer gratulálok nekik!”

Eredmény

BKG PRIMA Akadémia – PINKK-PVSK U23 73-54 (22-13, 20-16, 8-13, 23-12)

Statisztika ITT

Fotó: BKG PRIMA Akadémia

Hirdetés