Hirdetés
Archivum

Felkészülési mérkõzések csütörtökrõl:

:

Hirdetés

Csütörtökön három megkülönböztetett figyelmet érdemlõ felkészülési mérkõzést rendeztek. Sopronban Szlovákia legyõzte Lettországot. A törökországi Kepezben rendezett tornán pedig a fehéroroszok kiütötték Montenegrót, a törökök pedig váratlan vereséget szenvedtek Japántól.

Sopronban egy rengeteg hibával tarkított összecsapáson, a második félidõben valamivel pontosabban játszó szlovák együttes a 17 pontos Jalcova és a 15 pontos Kupcikova vezérletével 68-62-re gyõzte le a lett válogatottat. A lettektõl egyedül a 16 pontos és helyenként igen szép megmozdulásokkal elõrukkoló Putninát lehet kiemelni.

A törökországi tornán az EB-selejtezõbeli riválisunk Fehéroroszország átgázolt Montenegrón. A két csapat között hamar nagy különbség alakult ki és a fehéroroszok a 15 pontos Snytsina, illetve a 11 pontos Rytsikava vezérletével magabiztos 69-43-as gyõzelmet arattak. Montenegró 43 pontjából 26-ot Skerovic és Perovanovic szerzett.

A törökök továbbra is komoly kihívásokkal küszködnek, ezúttal az olimpiai selejtezõn csoportbeli riválisuknak számító Japántól szenvedtek 63-53-as vereséget. A törököknél Hollingsworth 21 perc alatt 11 pontot és 6 lepattanót jegyzett.

Hirdetés