Hirdetés
USA

Felkészülési mérkőzéseket vívtak a WNBA csapatok:

:

Hirdetés

Szombaton kezdődik a WNBA 2020-as szezonja az összevont floridai rendezvényhelyszínen. A liga hétfőtől engedélyezte felkészülési mérkőzések lejátszását.

Három találkozót rendeztek. Összecsapott a Minnesota Lynx és a Las Vegas Aces. Bemutakozott az Aces keretében a WNBA-be 2018-as súlyos sérülése után visszatérő Angel McCoughtry, aki az Atlanta Dream alakulatát hagyta ott.

A címvédő Washington Mystics a New York Liberty-vel mérkőzött. A washingtoniak nincsenek könnyű helyzetben, miután mindössze 10 fős kerettel tudják elkezdeni a szezont Tina Charles és Elena Delle Donne nélkül. A New York Liberty-nél pedig debütált Sabrina Ionescu, aki majd szombaton kezdi profi karrierjét.

Tesztmeccset játszott a Phoenix Mercury és a Chicago Sky alakulata. A Mercury keretét erősíti az elmúlt két európai évadot hazánkban töltő Shatori Walker-Kimbrough, míg a Sky hagyományosan a “legmagyarabb” csapat. A keretükből Gabby Williams a következő európai szezonra hazánkba érkezik, míg két honosítottunk Courtney Vandersloot és Allie Quigley is náluk szerepel.

Mindössze két hét felkészülési lehetősége van a csapatoknak. Ez érezhetően kevés, nem lesznek csúcsformában a szombati rajton a jétékosok. “Nem elég az idő, ahhoz, hogy a játékosok jó állapotban legyenek. Tudom, hogy a hétvégére készen fognak állni a meccsre, mert kezdenek belefásulni az edzésekbe, de fizikailag minden csapat számára kihívást jelent majd a szezon. ” – összegzett az Aces elleni hétfői találkozó után Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx edzőnője.

Fotó: Las Vegas Aces

Hirdetés