Hirdetés
Magyarország

Felkészülési mérkőzésen nyert Pécsett a TFSE-MTK

NKA Universitas PEAC - TFSE-MTK 55-59 (18-13, 14-10, 14-21, 9-15)

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia
Kapitány G., Dr. Szalóki, Dr. Danka.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14, Simon, Szücs 7, Olawuyi 10, Wentzel 4. Csere: Laczkó 8, Kötő, Selcova 5, Kaszás-Pap 8.

TFSE-MTK: Turi 4, Theodoreán 8/3, Dúl P. 6, Pusztai 17, Hegedűs 14/6. Csere: Szeitl, Dúl T. 7/3, Kozma, Király 3/3, Burján.

Hirdetés

Kedden este felkészülési mérkőzést vívott az NKA Universitas PEAC és a TFSE-MTK. A fordulatos találkozón 59-55-ös győzelmet aratott Pécsett a fővárosi együttes.

A mérkőzés elején a PEAC került lépéselőnybe, nem telt el öt perc a találkozóból és 10-3-ra elszakadtak a pécsiek. Az első negyed végére azonban 18-13-ra felzárkózott a TFSE. A második negyed első felében nem alakult ki nagy különbség, 23-23-nál utol is érte riválisát a fővárosi együttes. Az első 20 percet innen azonban 9-0-val zárta a PEAC, így a nagyszünetben 32-23-ra mentek a hazaiak.

A harmadik negyed első négy pontját is pécsiek jegyezték, így 36-23-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A folytatásban a TFSE vette át az irányítást, egy 12-0-s futással 36-36-ra felzárkózott. Innentől ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A záró etapnak 46-44-es pécsi előnyről vágtak neki. Itt sokáig őrizte páros pontos vezetését a PEAC, de a hajrából végül a TFSE-MTK jött ki győztesen.

A TFSE legeredményesebbje a 17 pontos Pusztai Petra lett, míg pécsi oldalon Kiss Virág zárt 14 ponttal.

Köszönjük a PEAC-nak az edzőmeccset. Azt gondolom, hogy mindkét fel számára nagyon hasznos volt ez a találkozó. Az elmúlt hetekben inkább az erőnléti edzések voltak előtérbe helyezve, ezért nagyon fáradtan érkeztünk Pécsre. Látszik a játékunkon, hogy a támadásaink egyelőre kezdetlegesek, a tanulási folyamat elején járunk. Célunk ebben az időszakban az alapok biztos lerakása es az új játékosok beillesztése. Rengeteg feladatunk van még a startig, de élmény a csapattal dolgozni!

– értékelt a találkozót követően Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője.

Hirdetés