Hirdetés
Európa

Felkészülési mérkőzést játszott Japánban a francia válogatott:

:

Hirdetés

Fotó: FFBB

A hétvégén érkezett meg Japánba a francia válogatott, hogy immár az ötkarikás játékok helyszínén folytassa a felkészülését. Kedden Oshino-ban Puerto Rico válogatottjával vívott edzőmérkőzést Valerie Garnier együttese.

Három nappal a megérkezés után – még erősen az átállás hatása alatt – nehezen találta a ritmust a francia válogatott, melynek színeiben a Sopron Basket klasszisát Gabby Williams-t is követhetjük. Az Európa-bajnoki ezüstérmes gárda 30 pontot engedélyezett a riválisának az első 10 percben és így pillanatok 30-16-os hátrányban találták. A folytatásban rendezte sorait védekezésben a francia csapat. A következő 30 percben összesen 32 pontot kaptak.

A második negyedet 29-8-ra hozták, amivel magukhoz ragadták az irányítást. A 45-38-as félidőt követően a harmadik negyedtől pedig gyorsan nőtt a differencia. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A harmadik szakaszt 25-9-re nyerték Sandrine Grudáék. A francia játékban bekövetkező változást jól mutatja, hogy az első félidőben 14, a másodikban összesen 4 eladott labdájuk volt. Ponterős támadójátékot bemutatva végül 95-62-es francia siker született.

Kiválóan megoszlottak a terhek francia oldalon. A keretükben öt játékos, köztük Gabby Williams, 10 és 12 pont között szerzett. A válogatottjuk szerdán magyar idő szerint reggel 7 órától Kanadával mérkőzik.

Eredmény

Franciaország – Puerto Rico 95-62 (16-30, 29-8, 25-9, 25-15)

Fotó: FFBB

Hirdetés