Hirdetés
Archivum

Felkészülési mérkõzést vívott a New York Liberty és a kínai válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra megkezdõdött a WNBA 2019-es elõszezonja. A kínai válogatott Brooklynban a Barclays Centerben a New York Liberty vendége volt.

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty

Több tekintetben is nagyon érdekes találkozóra készülhettünk. Egyrészt a New York Liberty az idei évet már új tulajdonos, Joe Tsai mellett kezdi meg. A csapat 2020-tól a Barclays Centerben rendezi összes hazai találkozóját. Idén még a teljes költözést megvalósítani természetesen nem lehetett, de fõpróbának kiváló volt ez a meccs. A Liberty ráadásul nyitva a kínai piac felé Draftolta a 206cm magas centertehetséget Xu Han-t, aki honfitársai ellen mutatkozhatott be.

A Liberty messze nem teljes összeállításban szerepelt. A két magyar érdekeltség, a gyõri Reshanda Gray és a Sopron Basket csapatával magyar bajnok Amanda Zahui nem lépett pályára, ahogy a Hartley, Johannes, Raincock-Ekunwe, Stokes négyes sem. Az összecsapás, melyet 4000 nézõ elõtt rendeztek, az elõszezon tipikus forgatókönyve szerint alakult.

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty

Sokat cserélgettek, próbálkoztak a szakvezetõk. A kínaiak egy félidõn át kifejezetten jól tartották magukat. Sõt, 42-36-ra vezettek 20 perc után. Amikor a harmadik negyedben a rendelkezésre álló legjobbjaival felpörgette a játékot a Liberty, fordítottak is, végül pedig 89-71-re nyertek. Xu Han 19 ponttal debütált, ahogy Kia Nurse neve mellé is ugyanennyi pont került. Tina Charles pedig 13 egységig jutott.

Eredmény

Kína – New York Liberty 71-89 (16-18, 26-18, 13-25, 16-28)

Statisztika

Hirdetés