Hirdetés
Archivum

Felkészülési mérkõzést vívott az orosz és a svéd válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken zárt kapus felkészülési mérkõzést vívott az orosz és a svéd válogatott. A találkozón 62-58-as orosz siker született.

Javában zajlanak a felkészülési találkozók a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ válogatottak között. Pénteken összemérte az erejét Moszkvában, a Novogorszk Edzõközpontban az orosz és a svéd válogatott. A találkozó zárt kapuk mellett nyilvános statisztika nélkül zajlott. Az oroszok 62-58-as sikert arattak.

Az orosz csapathoz kedden érkezett meg az Egyesült Államokból Maria Vadeeva. A svédek ugyanakkor nem számolhattak teljes keretükkel. A WNBA-ben érkdekelt Amanda Zahui június közepén csatlakozik be. Ekkor áll munkába Frida Eldebrink is. A kiváló irányító még mindig azzal a sérüléssel bajlódik, amivel idõ elõtt befejezni kényszerült szekszárdi szereplését. A tervezett menetrend szerint június 16-tól végezhet teljes értékû edzésmunkát.

A svéd szövetség tájékoztatása szerint a pénteki találkozó végig kiélezett, pontszegény mederben haladt. A félidõben 26-24-re a svédek vezettek. A harmadik negyedben fordított az orosz válogatott. Ezt 23-14-re meg is nyerték, de a záró szakaszban – a végül 14 pontig jutó Elin Eldebrink vezetésével – ismét közelebb került a svéd alakulat. Az orosz pontszerzõkrõl nem érkezett jelentés.

Hirdetés