Hirdetés
Magyarország

Hétfőn megkezdi a felkészülést az Európa-bajnokságra a felnőtt válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Május 1-én, hétfőn Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a felnőtt válogatottunk a június 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Kezdetben az évad során kevesebbet foglalkoztatott játékosokkal dolgozik a stáb.

„A fiatalokkal, illetve azokkal a játékosokkal kezdjük meg a munkát, akik az évad közben kevésbé kaptak nagy terhelést, akár kevesebb mérkőzést is játszottak. Ennek megfelelően frissebbnek, pihentebbnek tűnnek.” – mondta lapunknak Székely Norbert szövetségi kapitány, majd hozzátette:

„Bízunk benne, hogy egészséges versenyhelyzet alakul ki. Próbáljuk a játékosokat az előttünk álló héten letesztelni. Képet kell kapnunk arról: hogyan állnak és szeretnénk látni, hogy ki az, akinek van esélye a keretbe kerülésre. A legfontosabb és ezt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy aki most elkezdi velünk a munkát, közülük mindenki előtt nyitott a szűkített keretbe való kerülés esélye.”

A bajnoki élvonal küzdelmei április 23-án zárultak. A legnagyobb terhelést kapó rutinosabb kerettagok később kapcsolódnak be a munkába.

„Az évad során többet foglalkoztatott játékosok május 10-én csatlakoznak, de addig is nagyon fontos dolgokat fogunk megnézni az Európa-bajnokságra is tervezett taktikai repertoárból. Az első héten kizárólag edzések lesznek. A másodikon már mérkőzéseket is tervezünk. Május 16-én és 17-én Szlovéniába utazunk, ahol a házigazdával vívunk két mérkőzést.” – vázolta a programot Székely Norbert.

Mint ismert, az izraeli-szlovén közös rendezésű kontinenstornán a magyar válogatott a D-csoportban szerepel majd Ljubljanában – Szlovákia, Törökország és Szerbia lesznek a csoportellenfeleink.

A mieink június 15-én, csütörtökön 12 óra 15 perctől északi szomszédunk ellen kezdik meg a kontinenstornát, majd másnap a törökök következnek ugyanígy 12 óra 15 perces kezdéssel. Egy szünnap után, vasárnap 15 órától a címvédő szerbek ellen lépnek pályára a magyar lányok.

A magyar válogatott 21 fős bő kerete: Aho Nina, Cyesha Goree, Dombai Réka, Dubei Debóra (csapatkapitány), Dúl Panka, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Kiss Virág, Lelik Réka, Madár Eszter, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ági, Varga Alíz, Wentzel Nóra.

Hirdetés