Hirdetés
Archivum

Félreértésbõl megfenyegette Bibrzyckát a lengyel szövetség:

:

Hirdetés

Lengyelországban generációváltást hoz a nyár, miután a 2015-ös Európa-bajnokság elõselejtezõjére készülõ válogatottban két rutinos klasszis Agnieszka Bibrzycka és Ewelina Kobryn már nem szerepel. Bibrzycka minap adott egy hosszú interjút az egyik lengyel portálnak, melyben elmondta, hogy nem volt zökkenõmentes a válogatottságtól történõ visszavonulása…

Bibrzycka 15 év és 114 válogatottban lejátszott tétmérkõzés után jelentette be már kora tavasszal, hogy visszavonul a nemzeti csapattól. Ezt a döntését elsõsorban családi okokkal magyarázta, de hangsúlyozta, hogy a szervezetének is szüksége van a nyári pihenõre. A lengyel klasszis az Euroliga nyolcas döntõje alatt beszélte meg Jekatyerinburgban a lengyel szövetség képviselõjével a döntést.

Ehhez képest Bibrzycka május elsõ napjaiban a válogatott összetartásának legelején levelet kapott a szövetségtõl, melyben jelezték irányába: amennyiben nem tesz eleget az edzõtáborban történõ megjelenési kötelezettségének, feljelentik a FIBA Europe-nál és kezdeményezik 1 éves eltiltását. Végül a félreértést tisztázták a felek, de egy nagy egyéniség méltatlan búcsúját jelentette ez a kellemetlen incidens.

„Nem is értem, hogy miért kaptam ezt a levelet. Sajnálom, hogy ilyen körülmények között zárult le egy korszak a pályafutásomban.” – mondta Bibrzycka.

A helyzet azért is pikáns, mert a FIBA Europe irányelvei sem egyértelmûek a nemzeti válogatottakban történõ szereplés kapcsán. Bár a férfiaknál már több nagy botrány is volt a kontinensen, a nõi mezõnyben egyedül Oroszország és Epiphanny Prince esete jutott szankcióig. Az oroszok még a 2011-es EB miatt jelentették fel a játékost, aki kapcsán az európai szövetség illetékesei salamoni döntést hoztak. Egy évig nem szerepelhetett nemzetközi kupákban orosz csapatok ellen.

Hirdetés