Hirdetés
Archivum

Felszabadult játék, remek gyõzelem a címvédõ ellen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott felszabadult játékkal 21-11-re legyõzte Franciaországot a debreceni 3×3-as Európa-bajnokságon. Ezzel a sikerrel válogatottunk a C-csoport élén végzett és a vasárnapi negyeddöntõben Spanyolországgal mérkõzik.

Amíg a lengyelek elleni találkozó töredezett, küzdõs játékot hozott, addig a címvédõ Franciaországgal kifejezetten pergõs, látványos összjátékokat hozó rangadót vívtak a mieink. A tét a csoport elsõ helye volt. Zsúfolásig megteltek a lelátók és a lelkes debreceni közönség azt láthatta, hogy hat percen át fej-fej mellett váltott vezetéssel haladnak a csapatok.

A francia válogatott délután a lengyelek ellen igazi erõdemonstrációt tartott. A magyar csapat azonban önbizalommal teli játékkal tudta tartani a lépést, sõt az utolsó három percben egyértelmûen fölénybe kerültünk. 8-7-re még a címvédõ vezetett. Innen azonban 11-8-ra fordítottunk. Ekkor még három perc volt hátra az összecsapásból.

Amikor a 12 pontot elérõ Cyesha Goree duplája cél ért, már 16-9-re vezettünk. Az utolsó másfél percben nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Még a 21 pont elérésére is mutatkozott esély. Ezt végül Medgyessy Dóra büntetõjével három másodperccel a vége elõtt sikerült is megtenni. Válogatottunk felszabadult, remek játékkal megérdemelt 21-11-es gyõzelmet aratott.

Egy kiváló hangulatú este emlékezetes zárása volt. Gratulálunk! A magyar lányokkal legközelebb vasárnap 15 óra 35 perckor a spanyolok elleni negyeddöntõben találkozhatunk itt Debrecenben.

Eredmény

Franciaroszág – Magyarország 11-21


Statisztika

Hirdetés