Hirdetés
Magyarország

Fény az alagút végén:

:

Fotó: Mártonfai Dénes /Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szabó Gergő, az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesének ügyvezetője már látja a fényt az alagút végén, Zseljko Djokics szerint pedig ez a klub attól lett sikeres, hogy ilyen nagyszerű szurkolótábor áll mögötte – írja a teol.hu.

“Régi adósságát törlesztette az Atomerőmű KSC Szekszárd azzal, hogy ankétra hívta a csapat szurkolóit, szimpatizánsait.” – hangsúlyozta Szabó Noémi szakmai és sportigazgató a 2019 után ismét megrendezett összejövetelen. A Gyűszűbirtokon nemcsak beszélgetésre várták a drukkereket, de vacsorával is megvendégelték. Zseljko Djokics vezetőedző ezúttal főzőtudományát csillogtatta, tradicionális szerb ételkülönlegességgel lepte meg az érkezőket, Fekete Krisztián masszőr – aki a játékosoknak, a stábnak már többször főzött az elmúlt években – pedig egy ízletes vegyespörkölttel rukkolt elő.

Szabó Gergő gyorsan elhessegetett egy pletykát, miszerint nagyon nehéz helyzetben, csőd szélén van a klub. Mint mondta, valóban nehéz helyzetbe kerültek a elmúlt időszakban, de már látják a fényt az alagút végén, s bízik benne, hogy biztosított lesz a csapat számára a megfelelő anyagi háttér ahhoz, hogy az elmúlt években megszokott színvonalon tudjanak teljesíteni. A jelenleg is futó bajnokságot illetően azt mondta, most jön a szezon legnehezebb része, amelyre jó lenne kiharcolni a pályaelőnyt. Ehhez az kell, hogy a KSC szombaton hazai pályán legyőzze a SERCO UNI Győrt, s közben a Sopron Basket is nyerjen az NKA Universitas PEAC ellen. Ez esetben az egymás elleni eredményekkel a Szekszárd megelőzi a pécsieket.

Az ügyvezető-elnök kihangsúlyozta, hogy voltak váratlan vereségeik, de ez ez benne van a sportban, ugyanakkor a kontinens legrangosabb sorozatában, az Euroligában három győzelmet is szereztek idén, amivel újfent klubtörténelmet írtak. Végezetül, a felsőházi negyeddöntő kapcsán azt mondta, szeretné, ha a szurkolók itthon, és Pécsett is hazai pályát varázsolnának a lányoknak, mert szükségük lesz a buzdításra ahhoz, hogy bejussanak a legjobb négy közé.

Zseljko Djokics végül pedig azt mondta, nem foglalkoznak a múlttal, csakis a győriek elleni szombati meccs jár a fejükben. Aztán pedig készülnek a PEAC ellen, akikkel a kiírás szerint már jövő kedden, jövő pénteken és jövő vasárnap – ha szükség lesz harmadik meccsre – mérkőznek majd meg. A KSC vajdasági származású vezetőedzője kiemelte, az utolsó pár hétben szinte új csapatot kellett építeniük, s azon dolgoztak, hogy a betegeket, sérülteket újra játékba hozzák, hogy velük együtt versenyképesebbek lehessenek a rájátszásra. A drukkerekhez fordulva pedig azt mondta, ez a csapat attól lett sikeres az elmúlt években, hogy ilyen nagyszerű szurkolótábor áll mögötte, s biztatta a szurkolókat, hogy továbbra is segítsék Studer Ágnesékat.

Fotó: Mártonfai Dénes /Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés