Hirdetés
Utánpótlás

Ferenczi Kata mindennapjai a bezártság alatt:

:

Hirdetés

A Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE Facebook oldalán az U16-os válogatott tehetségével Ferenczi Katával olvashatunk egy interjút arról, hogy miként telnek a mindennapjai a jelenlegi helyzetben.

Lassan egy hónapja tart már a Koronavírus járvány, és minden korosztályunk edzése szünetel, egy válogatott játékos mint te, hogyan töltöd a napjaid?

Ferenczi Kata: Általában 8 órakor kelek, kis reggeli átmozgatás után reggelizek és nekiállok az iskolai teendőknek. Ha nincs online órám, 10 óra körül futni megyek, ahová társaságnak gyakran magammal viszem a labrador kutyusomat is. Ezt követően befejezem az iskolai feladatokat és ebédelek. Kikapcsolódásként szívesen olvasok a kertünkben. Délután megcsinálom az edzők által kiírt feladatokat majd az udvaron felállított palánkra szoktam dobálni a húgommal. Késő délután besegítek a házimunkába, az esti órákban pedig jut idő filmnézésre vagy egy családi társasozára – fogalmazott Ferenczi Kata a klub Facebook oldalán.

Hogyan érint téged, hogy a válogatott idén nyáron elmarad?

Ferenczi Kata:Nagyon sajnálom, mert igazán jó közösség alakult ki a pár összetartás alatt ebben a korosztályban. Valamint úgy gondolom nagyon jó esélyekkel vágtunk volna neki az Európa Bajnokságnak is. A tavalyi EB és EYOF után jó lett volna a saját korosztályomban is megmérettetni magam. Megértem viszont, mert mindannyiunk egészsége az elsődleges szempont.

Suli? Milyen az otthon tanulás? Nehezebb vagy könnyebb otthonról tanulni?

Ferenczi Kata: Az első hetekben többnek tűnt a feladott anyag, de mára hatékonyabban kezelem az időt és jobban tudok koncentrálni a főbb, vagy számomra fontosabb tantárgyakra. Néha azonban hiányzik a tanár magyarázata és ez meg tudja nehezíteni a feladatok megértését.

Most hogy lassan már egy hónapja kijárási korlátozás van, a barátokkal, csapat tarsakkal hogyan tartod a kapcsolatot?

Ferenczi Kata: Szerencsére van egy-két barátom aki a közelben lakik, így velük néha tudok találkozni, de kizárólag a szabályokat betartva, szabad levegőn sétálva vagy sportolva. A többiekkel Messengeren vagy Skypeon tartom a kapcsolatot – nyilatkozta Ferenczi Kata a klub Facebook oldalán.

Kép forrása: Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE

Hirdetés