Hirdetés
Archivum

Férfi csapat ellen készült az orosz válogatott:

:

Hirdetés

Az orosz válogatott is javában hangol már a világbajnokságra. A legutóbbi VB ezüstérmese kicsit más utat választott, mint a nagy európai riválisok. Otthon Novogorszk városában készülnek, méghozzá nem is akármilyen ellenfél ellen. Egy moszkvai amatõr férfi csapattal vívtak felkészülési találkozót.
 

A közelmúltban már bepillanthattunk a spanyolok és a franciák VB felkészülésébe is, most pedig kicsit az oroszok felé vesszük az irányt. A legutóbbi VB és Olimpia legjobb európai válogatottja új szövetségi kapitány, Borisz Szokolovszkij irányításával július 5-én kezdte meg a felkészülést a világbajnokságra. Ekkor még a nagy sztárok nélkül, Maria Stepanova, Ilona Korstin, Tatiana Shchegoleva, Olga Arteshina és Irina Osipova ugyanis csak július 20-án csatlakozott a kerethez.
 

Az oroszok az elsõ felkészülési tornájukat is igen hamar letudták, Stepanova, Arteshina és Osipova nélkül már augusztus elején Szlovákiában játszottak meccseket, a hazaiak, a brazilok és a szerbek ellen. Ezt követõen újra hazautaztak, hogy immár közel teljes kerettel megkezdjék a csapatjáték finomra hangolását.
 

Már amikor elkezdtek szállingózni az információk az augusztus VB felkészülési tornákról és mérkõzésrõl, kiderült, hogy az oroszokat nem látjuk sokszor a kontinensen. Ennek ellenére Korstinék nem maradtak edzõpartner nélkül, egy moszkvai amatõr férfi csapat, a Bison sietett a segítségükre. A moszkvai amatõr ligában pattogtató együttes ellen vívott találkozón a hölgyek 87-75 arányban diadalmaskodtak.
 

A mérkõzés statisztikájából kiderül, hogy a lepattanó harcban 48-32-re a Bison együttesének tagjai bizonyultak jobbnak, de ez természetes már csak két nem közötti fizikai adottságokat nézve is. A beszámolók szerint viszont az orosz nõi nemzeti csapat gyors és szervezett játékával, a játékosok jobb fizikai felkészültségével és pontosabb dobásaival a lelkes moszkvai amatõrök nem tudtak mit kezdeni. A harmadik negyedet például 23-12-re nyerték a hölgyek.
 

„A világbajnokságot megelõzõ kevés felkészülési meccsünk miatt szokatlan megoldáshoz kellett folyamodnunk. Szeretném megköszönni a klub elnökének, Borislav Gulyaev-nek a segítséget.” – nyilatkozta Szokolovszkij mester, aki szerint az ausztrálok és az amerikaiak fizikai kosárlabdája ellen remek felkészülést jelentett a találkozó.

Hirdetés