Hirdetés
Magyarország

Fiatal csapattal vág neki az évadnak a ZTE NKK:

:

Hirdetés

Csütörtökön este sajtótájékoztatót tartott a ZTE NKK, melyen bemutatták az új szakmai stábot és a formálódó fiatal keretről is több információ napvilágot látott.

A Zaol.hu portál jelentése szerint a ZTE NKK vezetőedzőjének Ambrus Pétert nevezték ki, akinek a munkáját Rózsás Gábor segíti. A fiatal szakvezető eddig a ZTE KK és a ZTE NKK utánpótlásában dolgozott. A csapat munkáját segíti sportszakmai menedzserként Bencze Tamás. A korábban a ZTE NKK-t is irányító szakember a Zalaegerszegi Kosárlabda TE szakmai vezetőjeként és a soproni kosárlabda-akadémia kiválasztó edzőjeként is dolgozik.

A keret kapcsán a Zaol.hu portál tudósítása úgy fogalmaz, hogy az előző bajnokságban szereplő csapat tagjai közül csak a fiatalok maradtak (Dömötör Fanni, Horváth Fruzsina, Horváth Fanni), melléjük csatlakozott Szabó Petra (Ajka), Kulcsár Bianka (Ajka), Chroméj Hajnalka (PINKK) és Mányoki Judit, aki korábban már volt az egerszegiek játékosa. Még három játékos igazolását tervezik, akár három légióssal, ugyanis a magyar piacról már nehéz igazolni.

Tóth László, a ZTE NKK elnöke úgy fogalmazott, a „költségvetés a mélyponton van”, de az a cél, hogy jól működő élvonalbeli női csapat legyen továbbra is Zalaegerszegen. Célként a 9-12. helyezést látják elérhetőnek, de ezen belül a legjobbat akarják kihozni magukból.

Fotó: Jóna István

 

Hirdetés