Hirdetés
Magyarország

Fiatal, motivált csapattal készül a DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK felkészüléséről forgatott egy hosszabb riportot a DVTK TV Napos oldal magazinja. A játékosok közül Medgyessy Dóra, Kányási Veronika és Kiss Angelika nyilatkozott, illetve Földi Attila vezetőedző osztotta meg a gondolatait.

Vártam már, hogy visszajöhessek és találkozzak a csapattal. Ennek az egész csarnoknak nagyon jó atmoszférája van.

– mondta Kányási Veronika, majd hozzátette: Biztos, hogy az elején komoly fizikai munkát fogunk végezni. Példátlan, hogy ekkora szünet és leállás legyen. Mindenkinek vissza kell hoznia a fizikumát arra a szintre, hogy elkezdhessük gyakorolni a csapatbeli és taktikai dolgokat.  Izgatott vagyok, mindenki nagyon várja. Fiatal csapatunk lesz, de nagyon motiváltak vagyunk és tele vagyunk energiával.”

Medgyessy Dóra a csapat egyik legrutinosabb játékosaként készül az új évadra. “Én úgy érzem, hogy a szerepem nem fog változni.” – tette hozzá a 3×3-as válogatottból is ismert irányító.

Eddig is a meghatározó szerepet kellett betöltenem. Ezeket a kihívásokat meg tudtam ugrani. Most is fiatalodott a keret, de külföldi helyeken lesznek rutinos játékosok, akik tudják előre vinni a csapatot. A fiatalok évek óta az NB1-ben játszanak. és nem véletlenül kerültek Diósgyőrbe. Fiatal, motivált csapatra számítok.

– jelentette ki Medgyessy Dóra, aki saját formáját tekintve is bizakodó: “Most kimondottan jól érzem magam. Szoktam tartani az alapozásoktól, most olyan formában vagyok, ahogy szeretném. Új emberek érkeztek. Alig várom, hogy megismerjük egymást és csapattá alakítsuk a brigádot.”

Óriási esélyt kaptak a fiatalok a DVTK-nál. Aki él ezzel, megalapozhatja profi karrierjét. “Nagyon várom, ez a szezon egy hatalmas bizonyítási lehetőség lesz. Én is mindent bele fogok adni. Nagyon reméljük, hogy el tud indulni a bajnokság.” – mondta Kiss Angelika.

Földi Attila vezetőedző a fokozatosságot emelte ki. “Nagyon fontos a fizikai felkészülés. Azzal sokat fogunk foglalkozni. Technikai képzéssel kezdtük és abból építkezünk taktikailag.” – jelentette ki a szakember, aki a Vasasnál hasonló karakterű kerettel tudott eredményesen szerepelni.

“Ebben voltam benne az elmúlt években és az sok tapasztalatot jelent. Jól meg tudom találni velük a hangot, életkorban sincs akkora különbség és ez a kettő együtt ezt hozza ki.”  – fogalmazott Földi Attila, majd reményét fejezte ki, hogy az egységgel sem lesz probléma házon belül. “Egy közös cél kell hozzá és ez össze fogja kapcsolni az egész csapatot. A rutinos, idősebb játékosok szeretik ezt a vezérszerepet. A fiatalok pedig elfogadóbbak azokkal, akik letettek valamit az asztalra. Elsőre úgy tűnik könnyű lesz összegyúrni, de meglátjuk, hogy mennyire lesz egyszerű.”

Az a cél, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, ha az öltözőben egymás szemébe nézzük, akkor azt mondhassuk: mindent kiadtunk magukból. Ha az nem lesz elég a győzelemhez, akkor könnyen tudjuk tudomásul venni, gratulálunk az ellenfélnek, hogy jobb volt nálunk. Azt nem szeretném, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy azt érezzük: magunkban hagytunk valamit. Azt várom, hogy 100%-on pörögjünk és ez hozni fogja magával az eredményt is.

– foglalta össze a célokat Földi Attila.

Hirdetés