Hirdetés
Archivum

Fiatalítás az olaszoknál:

:

Hirdetés

Hétfõtõl szerdáig Rómában edzõtáborozik a nemzetközi kupákban nem szereplõ játékosokkal az olasz válogatott.

Amikor a Taranto edzõjét Roberto Ricchinit kinevezték az olasz válogatott élére, egyértelmû elvárás volt az irányába a fiatalítás. Az utóbbi években az olasz nemzeti csapatnál talán túlzottan is a rutin dominált. A 2011-es Európa-bajnoki pótselejtezõk alkalmával például a 12 fõs keretbõl heten is 30 év felettiek voltak.

Ricchini a klubcsapata csütörtöki Euroliga mérkõzése elõtt hétfõtõl szerdáig rendelte a nemzetközi kupákban nem érdekelt játékosokat Rómába. A behívott 16 fõs keretbõl nyolcan az U20-as válogatott tagjai és a cél teljesen egyértelmû: olyan fiatalok felkutatása, akik a rutinosabb játékosokkal kiegészülve eredményesen vívhatják meg a nyári EB-selejtezõket. Az olaszok verhetõ ellenfelekkel, Lettország, Görögország, Finnország és Luxemburg legjobbjaival kerültek egy csoportba.
 

A római edzõtáborban hétfõn este egy, kedden kettõ és szerdán délelõtt egy edzés vár a játékosokra, akik szerdán délután visszatérnek a klubjaikhoz.

Az olasz válogatott kerete: Benedetta Bagnara (Basket Le Mura), Valeria Battisodo (Parma), Debora Carangelo (Club Atletico Faenza), Sabrina Cinili (Umbertide), Nene Diene (Futura Basket), Valeria De Pretto (Cestistica Spezzina), Francesca Dotto (San Martino di Lupari), Valentina Fabbri (Trogylos Priolo), Martina Fassina (Alcamo), Alessandra Formica (Reyer Venezia Mestre), Virginia Galbiati (Biassono), Gaia Gorini (Umbertide), Francesca Mariani (Cestistica Orvieto), Stella Panella (Basket Cervia), Giovanna Pertile (Reyer Venezia Mestre) és Nnena Abiola Wabara (Cus Cagliari).

Hirdetés