Hirdetés
Archivum

Fiatalítás és egy váratlan csapatváltás:

:

Hirdetés

Augusztus utolsó napján is több érdekes csapatváltásról tudunk beszámolni. Tovább folytatja keretének fiatalítását a Salamanca, miután megszerezték a spanyol U20-as válogatott sztárját. A Taranto az olasz U16-os csapat erõsségét szemelte ki, míg Viteckova nem kis meglepetésre elhagyta sikerei helyszínét, hogy hazája második számú alakulatánál, a Prágánál is kipróbálja magát.
 

A Salamanca júniusban Laura Gil megszerzésével hosszú távon hatalmasat húzott, mivel a remek spanyol utánpótlás egyik legnagyobb ászát szerzõdtették. Úgy tûnik, a második számú spanyol alakulatnál komolyan gondolják a fiatalok beépítését, ezért Amaya Gastaminzát is megszerezték. Gastaminza neve elsõre nem sokat mond, de a spanyol U20-as válogatottban a lettországi Eb-n remekelt. A 3-as, 4-es poszton bevethetõ játékos 9 meccsen 8.8 pontot és 5.5 lepattanót átlagolt, miközben a fináléban dupla-duplát (10 pont, 10 lepattanó) ért el.
 

A Taranto is hasonló utat jár be, mint a Salamanca. Megpróbálják begyûjteni hazájuk legjobb fiataljait. Ezúttal a 2009-es nápolyi U16-os EB olasz felfedezettjére, Stella Panellára csaptak le. Panella tavalyi U16-os EB-n 8.3 pontot és 4.2 lepattanót átlagolt. Elsõ profi szezonjában nem várhatunk tõle sokat, de ha hinni lehet az olasz szakíróknak, akkor a nevét érdemes megjegyeznünk.
 

A végére maradt a legérdekesebb átigazolás. Eva Vitecková a Brnóval 10 címet, köztük egy EruoLigát nyerõ cseh klasszis a nagy rivális Prágát választotta. A 28 éves magasbedobó az elmúlt szezonban 13.3 pontot és 3.0 lepattanót átlagolt az EuroLigában. Vitecková 2 éves szerzõdést írt alá új klubjával.

Hirdetés