Hirdetés
Magyarország

Fiatalok a fedélzeten – beszélgetés Drahos Leilával:

:

Fotó: E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

Megfiatalított csapattal vág neki az NBI idei küzdelmeinek az E.ON ELTE BEAC együttese. A keretben hat fiatal kap bizonyítási lehetőséget. A 2023-2024-es csapat bemutatása kapcsán Drahos Leilát kérdezték.

Mikor kerültél kapcsolatba a kosárlabdával és miért pont ezt a sportágat választottad?

“Harmadik osztályos koromban kezdtem el kosarazni. Volt családi indíttatás, hiszen édesapám edzőként dolgozik, de az iskolámban sokan kosárlabdáztak a lányok közül, ezért is vonzó volt a sportág. Párhuzamosan sokáig táncoltam, akrobatikus rock’n’roll-t, de aztán egyértelműen a kosárlabda mellett tettem le a voksomat.”

Mikortól kezdtél komolyabban a kosárlabdára fókuszálni?

“Nem emlékszem pontosan, de valamikor ötödik-hatodik osztályos koromban kerültem át a Szegedi Kosárlabda Egyesületbe, Andi néniékhez. Onnantól minden délután volt edzés, sőt, hetente egyszer reggel is jártunk edzeni.”

Régóta találkozni a neveddel a különböző válogatott versenyeken. Mi az első válogatott élményed?

“Az első, amit igazán annak mondhatok, a Négy Régió Tornája volt 2019 novemberében. Azóta, ha elkerültek a sérülések, mindig ott voltam a különböző válogatott programokon.”

Egészen a tavalyi idénykezdetig Szegeden kosárlabdáztál. Mik a legmeghatározóbb élményeid az ottani utánpótlás évekből?

“Kiscsapatként is rendre harcban voltunk a nyolcas döntőbe kerülésért, és ha ez nem is sikerült, a B döntőkben hagyományosan jól szerepeltünk. A serdülő csapattal például pont a Gabányiban nyertük meg annak idején a B-döntőt.”

Ez érdekes színezetet ad a mostani visszatérésednek…

“Nyilván nem gondoltam arra akkor, hogy esetleg egyszer ide majd NBI-es edzésre térek vissza. Furcsa is volt először bejönni a terembe, de jó emlékek kötnek ide.”

A E.ON ELTE BEAC Drahos Leilával folytatott teljes beszélgetése IDE KATTINTVA tekinthető meg. 

Fotó: E.ON ELTE BEAC

Hirdetés