Hirdetés
Archivum

Fiatalok és orosz edzõ a Szpartak Moszkvánál:

:

Hirdetés

Az elmúlt két évben az Orenburgnál másodedzõként dolgozó Alexander Vasin lesz a Szpartak Moszkva vezetõedzõje. Az orosz ezüstérmesnél nagy változások várhatóak.

Egy új korszak kezdõdik a négyszeres Euroliga gyõztes orosz klub életében, miután az edzõváltás mellett a játékoskeret is átalakul. Jövõben a Szpartak Moszkva a saját akadémiája által nevelt fiatalokra fog építeni és nagy lehetõséget kapnak az eddig a farmcsapatnál pallérozódó tehetségek.

„Elérkezettnek látom az idõt, hogy bizalmat szavazzunk a saját neveléseinknek. Ennek megfelelõen már korábban elkezdtem keresni egy olyan orosz edzõt, aki egy magasabb szintre vezetheti ezt a fiatal csapatot. Vasin munkáját régóta figyelem és lenyûgözõ, amit a korábbi klubjainál végzett, különösen az elmúlt év nehéz idõszakaiban az Orenburgnál. Egy nagyszerû pedagógus és remekül tudja motiválni a játékosait, ilyen szakemberre van szükségünk.” – nyilatkozta Anna Arkhipova Von Kalmanovic.

Vasin az orenburgi munkája elõtt két évig irányította a Dinamo Moszkvát, 2009-ben az orosz férfi U20-as válogatott szakvezetõje volt és 2011-ben a nõi válogatott mellett is dolgozott.
 

Hirdetés