Hirdetés
Archivum

Fiatalokkal folytatják Kassán:

:

Hirdetés

Az MBK Ruzomberok elleni bajnoki döntõ párharc kezdete elõtt néhány órával vált hivatalossá, hogy Kassán jövõre profi csapat helyett már csak Young Angels Academy néven a helyi fiatalokat versenyeztetik.

„Megerõsíthetem, hogy vége ennek az utazásnak. Ez a Good Angels utolsó éve a bajnokságban. A következõ szezonban a Young Angels Academy veszi át a csapat helyét az Extraligában.” – mondta Daniel Jendrichovský a kassai klub elsõ embere a szlovák köztelevíziónak adott nyilatkozatában szerdán este. Jendrichovský már tavaly elhatározta, hogy a profi csapat befejezi. Akkor azonban Zuzana Zirkova, aki ezt a szezont még aktív játékosként bevállalta, meggyõzte a folytatásról. Az évad végén Zirkova is visszavonul.

Az okok között Daniel Jendrichovský a szlovák sporttörvényt, mely jelentõsen átalakítja a profi csapatok mûködtetésének adminisztrációját, illetve a továbbra is rendezetlen kassai létesítményhelyzetet nevezte meg. A klub szerzõdése idén nyáron jár le a jól ismert csarnokuk használatára. Ezt követõen a város várhatóan bezárja a létesítményt, mely jelentõs felújításra szorulna. A klub és a város elöljárói hat éve nem tudnak megállapodni a csarnok kérdésében. Jendrichovský szerda esti nyilatkozata után a város ismét tárgyalóasztalhoz hívta, hogy megoldást találjanak. A nyilatkozatok alapján meglepõ lenne, ha ez megtörténne.

A kassai klub utánpótlása a Young Angels Academy kötelékében 250 gyermek kosarazik. Összesen 14 csapatot versenyeztetnek. Õk továbbra minden támogatást megkapnak. A legidõsebb versenyzõ korosztályuk indul majd az élvonalban. Az még a következõ hetek döntése lesz, hogy érkezik-e tapasztaltabb játékos segíteni a fiataloknak. Ha érkezik is, szigorúan fél-profi státuszban kívánják foglalkoztatni. Ennek a döntésnek a függvénye az is, hogy ott lesznek-e az EEWBL sorozatban, melyben való részvételre a következõ szezonra még szerzõdésük van.

Daniel Jendrichovský elmondta, hogy a profi csapat tulajdonjoga természetesen eladó. Bárkivel szívesen tárgyal, aki folytatná Kassán ilyen szinten a nõi kosárlabdát. Június 15. a FIBA sorozatokba történõ nevezési határidõ, addig érdemes tárgyalni. A klubnak sem a játékosok, sem a beszállítók felé nincsen tartozása.

Hirdetés